Ďalšia naša návšteva po zaujímavých miestach na Slovensku smerovala do firmy SINO. Vo videu uvidíte kompletnú prezentáciu spojenú aj s výpočtom úspor pri nasadení. 

Vo firme SINO sme sa zaujímali o to, ako je možné vybaviť väčšie pracoviská počítačovou infraštruktúrou, pričom cieľom bolo hlavne ušetriť a pritom používať všeobecne známy operačný systém a aplikácie. Hlavné nasadenie takéhoto systému je pritom v školstve, ide to však aj v nemocniciach ale aj bežných firmách.

Sino_nowat

Namiesto nákupu jedného počítača pre každého používateľa si môžete vo firme SINO objednať virtualizované riešenie s jedným centrálnym serverom a Zero Client platformou. Tak šetríte pri prvotnom nákupe i pri prevádzke. Zero klient má totiž elektrickú spotrebu len 5 W.

Sino2_nowat

Pre kancelárie malých a veľkých podnikov je zdieľaný centrálny server v kombinácii s pracovnými stanicami  Zero Client od spoločnosti SINO naozaj šikovným riešením,  ktoré umožňuje vybrať a kombinovať rôzne typy Zero Clientov v závislosti od potrieb jednotlivých používateľov. Centralizovaná infraštruktúra je jednoduchá, škálovateľná a bezpečná.

Nešetrí len vstupné náklady na hardvér a inštaláciu, ale aj prevádzkové náklady na spotrebu elektrickej energie, aktualizáciu softvéru a dokonca aj na chladenie. Zjednodušená architektúra umožňuje jednoduché zálohovanie dát a bezpečnostnú kontrolu. Môžete ľahko zadefinovať prístupové práva a zásady pre každého zamestnanca a bez zložitých procesov zálohovať a integrovať všetky dáta na jednom mieste.

SINO-2

Pracovné stanice ZERO CLIENT pritom neobsahujú žiadne pohyblivé časti, vďaka čomu sú tiché, neprodukujú teplo a prispievajú k zlepšeniu hygienických štandardov.

SINO-3

Začínajúci podnikatelia ocenia aj možnosť v budúcnosti jednoducho rozšíriť systém o ďalšie pracovné stanice a to bez narušenia prevádzky.

SINO-7

ZERO Client sa dá pripevniť na zadnú časť monitora ako VESA príslušenstvo a tak sa významným spôsobom šetrí miesto.

SINO

Samotná konfigurácia klienta sa realizuje cez Oracle technológiu a je celkom jednoduché na ovládanie.

SINO-6

Teší nás, že takéto riešenie ponúka čisto slovenská firma a pri našej návšteve bolo zrejmé, že si veria.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.