Pôjde o kozmetické zmeny a popravde sme zvedaví, ako budú fungovať.

Najmä v prípade prvej vlastnosti a to zobrazenia ikony charakterizujúcej VPN pripojenie. Musíte však použiť integrovanú funkciu priamo v systéme, podľa webu winaero.com sa totiž ikona zobrazí len pri použití natívneho riešenia v systéme. Kto sa pripája na VPN cez aplikáciu, zmenu nezaznamená.

Avšak pokročilejší používatelia vedia, že sa môžu na bezpečnú sieť pripojiť aj manuálne zadaním údajov do systému, hoci na to majú svoju aplikáciu od spoločnosti, ktorej za prístup k VPN serveru platia.

Druhá novinka hovorí o tom, že pribudne upozorňovanie na úbytok miesta na OneDrive. Už dnes je v Prieskumníkovi vidno, aké je obsadenie vášho priestoru v tomto úložisku. Do budúcna bude Microsoft aktívnejší a ponúkne vám dokúpenie priestoru navyše, ak dosiahnete určitú hranicu.

Integrovanie OneDrive do systému považujeme za bežnú vec a dalo by sa povedať aj očakávanú. Je to podobné ako pri macOS alebo Androide. Výrobcovia si svoje systémy previazali s vlastným cloudom. Viac sme ale zvedaví na ikonu VPN.

Vzniká tu možnosť sprístupniť API tretím strán a teda aplikácie by mohli do budúcna takúto ikonu po pripojení vyvolať aj keď sa nepoužije integrovaná funkcia VPN v nastaveniach systému. Niečo takéto má Android alebo iOS, ktorý vám cez svoju ikonu na smartfóne charakterizuje bezpečný typ pripojenia aj keď ste údaje nekonfigurovali ručne cez vstavanú funkciu v systéme.

Zdroj: ghacks.net, winaero.com

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.