So sviatkami sa nesie zvýšená miera softvérového pirátstva, filmových klasík nevynímajúc.

Podľa webu TorrentFreak je záujem o vianočné filmové klasiky, Sám doma vedie v tomto nelichotivom rebríčku kradnutých filmov na internete. Filmové služby alebo tradičné televízie či dokonca ich požičovne robia cez Vianoce akcie, ako napríklad Telekom v službe Magio GO. Netreba filmy kradnúť, aby ste si ich pozreli cez internet.

Viac o tom, aké filmy sa sťahujú cez internet vám poskytne služba I know, ktorá slúži na prezeranie aj podľa IP adresy. Takto si ľahko skontrolujete, či niekde nesťahuje nelegálny obsah vo vašej firme. Zaujímavé na štatistike zrejme bude to, že do rebríčka piatich najsťahovanejších klasík sa dostali prvé dva diely Sám doma. Tretí film tu nie je a pravdepodobne nebol až tak zaujímavý.

PoradieFilm
1Home Alone
2Home Alone 2: Lost in New York
3The Grinch
4Elf
5How the Grinch Stole Christmas

Podľa grafu nižšie je vidno, ako sa Sám doma dostáva na výrazne vyššie počty v stiahnutí práve vo sviatočnom čase. Podobne to bude pravdepodobne vyzerať aj s hrami alebo seriálmi.

Aj v tomto prípade sa dá použiť akcia z obchodov, pričom Steam ale aj GOG majú výrazné vianočné zľavy. Ak si chcete zahrať hru, je lepšie si ju kúpiť za výrazne lepšie ceny než ju kradnúť. V častých prípadoch býva v inštalačnom balíku hry pribalený aj nežiaduci kód, ktorý môže napadnúť váš počítač.

Zdroj: TorrentFreak

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.