Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

TCL predstavil na CESe veľkoformátové Mini LED QLED televízory, herné monitory, mobilné zariadenia a inteligentné domáce spotrebiče.

TCL MiniLED
TCL MiniLED

Domáce kino

V rámci obrovského stánku na CESe je možné vidieť rad veľkoformátových televízorov Mini LED QLED a najnovšie soundbary.

98-palcový televízor TCL
98-palcový televízor TCL

Zážitok z domáceho kina TCL prináša vlajková loď z radu televízorov TCL Mini LED vo veľkosti 98 palcov. Veľkoformátové obrazovky s technológiou Mini LED sa pritom budú presadzovať pri všetkých prémiových modeloch televízorov TCL. Obrazovky Mini LED s minimálne 2000 stmievajúcimi zónami prinášajú vysoký kontrast a až 2 000 nitov pri maximálnom jase. Algoritmus ovládania podsvietenia TCL napomáha zobraziť detaily vo svetlých aj tmavých záberoch.

Herné televízory TCL
Herné televízory TCL

V sekcii domáceho kina v rámci expozície sú aj televízory TCL QLED vo formátoch od 75- do 98 palcov s technológiou lokálneho stmievania a s vysokým kontrastom. Nadšenci hier ocenia televízory s nízkou latenciou a optimalizáciou pre hranie hier.

Inteligentný životný štýl prepojeného domova

V sekcii inteligentný životný štýl vidieť technológiu klimatizácie FreshIN AC pre rok 2023, ktorá predstavuje systém FreshIN Plus. Ten pomáha dopravovať čerstvý vzduch z vonkajšieho prostredia do domácnosti. Novinka je viac intuitívna, vstavené senzory monitorujú kvalitu vzduchu a na ovládacom paneli sa zobrazujú výsledky a hodnoty v reálnom čase. Výkonný motor zlepšuje úroveň kyslíka a vlhkosti a má výkon 60 kubických metrov za hodinu.

V priebehu veľtrhu CES 2023 je taktiež predstavený nový rad smartfónov TCL 40 vrátane TCL 40 R 5G, TCL 40 SE a TCL 408. Jednotlivé zariadenia využívajú pri displejoch vylepšenú technológiu NXTVISION, majú vysokokapacitné batérie a 50mpx kameru podporujúcu umelú inteligenciu pre nekonečnú zábavu cez deň aj v noci. S víziou dostupnosti sietí 5G má model TCL 40 R 5G vysokovýkonný 7nm 5G procesor pro ultrarýchle prenosy dát za dostupnú cenu. Model TCL 40 SE je ideálny na dlhé cesty a dochádzanie, má 6,75 palcov veľký displej a duálne stereo reproduktory pre pohlcujúci obraz a zvuk. Displej má obnovovaciu frekvenciu 90 Hz pre plynulé zobrazenie.

Herný svet na výstave CES v stánku TCL
Herný svet na výstave CES v stánku TCL

K videniu je taktiež vylepšená technológia NXTPAPER, napríklad pri predstavenom tablete TCL NXTPAPER 12 Pro, ktorá prináša o 100 % vyšší jas v porovnaní s predchádzajúcou generáciou. Technológia zabezpečuje vysokú ostrosť zobrazenia a naďalej eliminuje škodlivé modré svetlo. Tablet v spojení s perom TCL E-Pen potom prináša jedinečný pocit písania a kreslenia, ale taktiež čítania, porovnateľný s tradičným papierom.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.