Kto dnes potrebuje diktafón, keď máme smartfóny?

Diktafóny, navigácie do auta a kompaktné fotoaparáty sú zariadenia, ktoré najviac trpia existenciou smartfónov a ich čoraz lepšou funkcionalitou / výbavou v týchto smeroch. Kvalita fotoaparátov v telefónoch sa neustále zlepšuje a kvalita mikrofónov taktiež (Huawei Mate 8 v tomto smere príjemne prekvapil).

Bez ohľadu na to, určitá kategória používateľov preferuje aj naďalej dedikované zariadenia. Philips je známy výrobca diktafónov a jeho najnovší model SpeechAir prekvapil integráciou viacerých moderných prvkov. Má operačný systém Android 4.4.2, dotykový displej a 5MP fotoaparát. Diktafón môžete spárovať s počítačom pomocou rozhrania Bluetooth a nechýba Wi-Fi pripojenie.

Philips sa snaží zaujať potenciálnych zákazníkov najmä pridanou hodnotnou. Softvér alebo prémiová služba sa postará o automatický prepis vašich poznámok do textovej podoby. To by sme veru v prípade niektorých rozhovorov ocenili. Mimochodom, nahrávky je možné zašifrovať.

Cenu zariadenia a dostupnosť pre náš trh nepoznáme a takisto sme zatiaľ nemali možnosť ho otestovať, aby sme porovnali jeho schopnosti s dnešnými vlajkovými loďami.

philips_diktafon_android_2_nowat

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit