Prácu so smartfónmi si môžete uľahčiť a tiež zefektívniť. Tu je niekoľko najlepších vlastností, ktoré dnešné telefóny ponúkajú. 

Snímač odtlačkov – vynikajúca vec, ktorá rýchlo odomkne telefón. Môžete ho tak zabezpečiť PIN kódom alebo vzorom a nemusíte nepohodlne čakať, pokým zadáte jeden alebo druhý autorizačný prvok.

Dolby Atmos – zvuková technológia, ktorú integrovali telefóny Lenovo. Prináša o poznanie lepšiu kvalitu zvuku na slúchadlách.

Stereo reproduktory – príjemné rozšírenie, ak pozeráte filmy alebo hráte hry bez slúchadiel. Samozrejme, sú vhodné aj na hudbu. Škoda len, že výrobcovia sa stále bránia pridaniu zvuku 2.0. Je to dané aj rozmerom a potrebou vtesnať do konštrukcie dva meniče.

OIS – alebo inak povedané optická stabilizácia obrazu. Nebadateľne síce odreže zo záberu, no vďaka tomu vytvoríte podstatne menej roztrasené video alebo sa vyhnete rozmazaným fotkám pri fotení z ruky.

Quick Charge 2.0

Quick Charge 2.0

2,5D displej – je špeciálne zahnutý po stranách a prvky na ňom vyzerajú, ako by ste sa ich naozaj dotýkali bez oddeľujúcich vrstiev displeja.

Force Touch – technológia s rozpoznávaním sily tlaku vynaloženej na displej. Áno slúži aj ako váha do niekoľko sto gramov. Pointa je však v tom, že podľa sily prítlaku aktivujete vybranú funkciu ako napríklad kontextové menu alebo postupné zväčšovanie náhľadu fotiek v galérii.

Quick Charge 2.0 – technológia, ktorá nabije telefón podstatne rýchlejšie. Ak teda nabíjate 3000 mAh funkciu s nabíjačkou podporujúcou túto technológiu, za 30 minút sa dostanete z nuly na 60 %. Pri klasickej nabíjačke 5V/1A pribudne len 12 %.

Tento článok vyšiel aj v tlačenom marcovom vydaní TOUCHIT č. 2/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.