Pozadia a rôzne vylepšenia máme radi, AI sa dostáva k slovu.

Podľa webu 9To5Google budete môcť pre svoj video hovor nechať vygenerovať pozadie umelou inteligenciou. Funkcia bola oznámená už na konferencii Google I/O 2023 a teraz prichádza k jej prvým testom a ukážkam. Vďaka tomu budete môcť požiadať umelú inteligenciu o to, aby vytvoril obrázok na základe vašich požiadaviek. Pozadí síce máte dostatok, tiež aj rôznych zábavných efektov, no toto bude ešte personalizovanejšie.

Hoci charakteristika personalizácie nemusí byť úplne na mieste, keďže nie celkom budete vedieť, čo AI vygeneruje. Bude to závisieť na presnosti vašich požiadaviek a „fantázii“ AI. Vyzerá, že služba bude dostupná len pre konferencie organizované z počítača. Na stránke meet.google.com si aktivujete novú konferenciu a následnej si v nastaveniach vizuálnych efektov vyberiete možnosť vygenerovania vlastného pozadia.

Môžete si to vyskúšať hocikedy, stačí si vytvoriť nový vide hovor a pripojiť sa doň aj keď v ňom budete sami. Na pomoc AI budete musieť špecifikovať štýl z kategórií ako Fotografia, Sci-fi, Fantasy, 3D animácia, Ilustrácia a Monochromatický. Služba je dostupná len pre používateľov registrovaných vo Workspace Labs. Jej príchod viete ale vyššie popísaným postupom overovať pravidelne.

Zdroj: 9To5Google

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.