Do výbavy dostane štyri Leica fotoaparáty.

Samsung oficiálne predstavil skladací smartfón Galaxy Z Fold5 a čoskoro spozná svojho prvého veľkého rivala. Xiaomi totiž potvrdilo, že tretiu generáciu svojej skladačky, Mix Fold 3, ukáže svetu v priebehu augusta 2023.

Na sociálnej sieti Twitter (alebo X?) to oznámil Lei Jun, CEO Xiaomi, ktorý sa pochválil, že skladací smartfón od jeho spoločnosti dostane do výbavy štyri fotoaparáty, ktoré boli navrhnuté v spolupráci s Leica. Niektoré z nich ponúknu aj optickú stabilizáciu.

„Naše partnerstvo so spoločnosťou Leica spravilo významný krok vpred a dosiahlo pozoruhodné míľniky v oblasti mobilného zobrazovania. Dosiahli sme prelomové úspechy v kľúčových oblastiach, ako sú mikromotory OIS, ultratenké objektívy s vysokou refrakciou, kompaktné periskopické moduly a konštrukcia fotoaparátov. To nám umožnilo priniesť do skladacích telefónov systém štyroch fotoaparátov s optickými šošovkami Leica, ktorý poskytuje špičkový obrazový zážitok v tenkom a ľahkom vlajkovom zariadení. Pripravte sa na Xiaomi Mix Fold 3, ktorý príde v auguste,“ napísal Jun.

Xiaomi Mix Fold 3 by mal tiež priniesť zlepšený dizajn a zdokonalenú konštrukciu s lepšou odolnosťou. Zvedaví sme aj na hmotnosť a hrúbku telefónu – aktuálne najtenší a najľahší skladací smartfón je Honor Magic V2 s hrúbkou 4,7 mm, resp. 9,9 mm a hmotnosťou iba 231 gramov.

A samozrejme sme zvedaví aj na to, či sa Xiaomi Mix Fold 3 konečne dočká globálnej verzie alebo opäť pôjde o telefón, ktorý bude exkluzívny iba pre Čínu.

Zdroj: twitter/X

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit