Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Najvyššiu úroveň kvality značky Lexus opäť potvrdil nezávislý prieskum spokojnosti spotrebiteľov. American Customer Satisfaction Index (ASCI) už 25 rokov analyzuje názory viac ako 500 000 zákazníkov na 400 spoločností v 40 odvetviach. Ich správa ASCI Automobile Study je každoročne dôležitým meradlom pre automobilový sektor.

V najnovšej štúdii, ktorá bola vykonaná v skupine takmer 9000 zákazníkov v období od júla 2022 do júna 2023 si Lexus udržal prvenstvo medzi prémiovými značkami so skóre 83 bodov zo 100. Je to dôkaz a výsledok dlhoročnej snahy o najvyššie štandardy, vďaka ktorým autá Lexus víťazia v rebríčkoch nezávislých a prestížnych organizácií ako Consumer Reports či J.D. Power.

Štúdia ASCI tiež  potvrdila, že autá prémiovej triedy si čoraz častejšie vyberajú mladí ľudia vo veku 26 – 41 rokov, ktorí ich hodnotia vyššie ako autá populárnych značiek. Podľa autorov správy túto skupinu zákazníkov lákajú do prémiového segmentu nové technológie vrátane aplikácií pre smartfóny.

Lexus je oceňovaný pre bezpečnosť a spoľahlivosť

Ide o ďalšie tohtoročné ocenenie značky Lexus, ktoré potvrdzuje najvyššiu kvalitu, štandardy a spoľahlivosť japonských automobilov. V júni získal Lexus v súťaži Auto Trader New Car Awards 2023 už po štvrtýkrát titul Najspoľahlivejšia značka automobilov. Vo februári ho zas nezávislá organizácia J.D. Power zvolila za najspoľahlivejšiu značku na základe údajov od viac ako 30 000 majiteľov automobilov. A vo Veľkej Británii triumfoval už šiestykrát za sebou v kategórii What Car? Reliability Survey s najlepším skóre 98,4 %. 
Poisťovací inštitút pre bezpečnosť cestnej premávky (IIHS), americký ekvivalent Euro NCAP, zase označil modely UX, NX, RX a ES 350 za najbezpečnejšie autá modelového roku 2023 na základe nových, prísnejších kritérií. Tieto modely sú skutočným vzorom z hľadiska prevencie kolízií, odolnosti voči nárazom a ochrany cestujúcich,“ vyjadril sa David Harkey, prezident IIHS.

Značky: