Informácia sa objavila príspevku v sieti X (bývalý Twitter).

Svoj obchod zobrazuje aj na webe, podobne ako Google alebo Apple. Odkazy následne vedú do aplikácie Microsoft Store, ktorú máte v počítači s Windows 10 / 11. Microsoft zanechal svoj pôvodný kód s názvom React a knižnice na webový obchod sú tzv. Sholeace. Prinášajú modernejší vzhľad prostredia. Správu zverejnil web The Verge.

Vyjadril sa k tomu aj inžinier Microsfotu, Judah Gabriel, ktorý hovorí, že išlo o zastaraný framework. Podľa jeho ďalších slov pripravili svieže rozhranie, v ktorom bude jednoduchšie nájsť nové aplikácie. Podľa obrázkov sa podobá na multimediálne centrum alebo akúsi filmovú knižnicu. Možno to bude používateľov motivovať používať obchod. Na mobilných platformách a na macOS sú používatelia zvyknutí na vlastný obchod, pri Windows to zatiaľ tak nie je.

Dôvod je jednoduchý, používatelia môže inštalovať aplikácie odkiaľkoľvek z internetu. To síce môžu aj v prípade Androidu, no použitie Google Play obchodu je istejšie. Na macOS je istejšie používať vlastný obchod, hoci je takisto dostupná možnosť inštalácia aj mimo vyhradenú aplikáciu. Cieľom inovovaného rozhrania nie je nahradiť aplikáciu v systéme. Má byť ako prvý kontakt na webe a poskytnúť jednoduchší spôsob hľadania aplikácií a hier.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.