Od roku 2026 údajne zmení aj zaužívaný dizajnový jazyk.

Hoci zverejnená správa vyvoláva viac otázok ako odpovedí, tak je potrebné poznamenať, že pripravovaná zmena dizajnu nie je vôbec prekvapujúca. Aj spoločnosť Apple dizajn svojich telefónov obmieňa veľmi opatrne, pričom zásadné zmeny aplikuje približne v 5-ročných cykloch. Podobný prípad sa teraz očakáva aj pri smartfónoch spoločnosti Samsung. 

Portál Sammobile zverejnil správu, v ktorej uvádza, že Samsung v nasledujúcich rokoch pripraví niekoľko významných dizajnových zmien. Zároveň sa očakáva, že spoločnosť si zachová svoj minimalistický dizajnový jazyk až do roku 2025. To znamená, že ešte séria Galaxy S25 by sa nemala výrazne líšiť od aktuálnych modelov, avšak v roku 2026 Samsung prejde na nový dizajnový jazyk. So sériou Galaxy S sa budú súbežne meniť aj telefóny série Galaxy A. Najvýraznejšou črtou týchto zmien má byť ich zmenšovanie.

Samsung Galaxy S23Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23

Spolu s týmito informáciami sa však na verejnosť dostáva aj jedna veľmi zaujímavá správa. Samsung údajne pripravuje konkurenta pre iPhone Pro, avšak tento telefón by mal byť súčasťou série Galaxy FE. Pokiaľ by sme však čítali “medzi riadkami”, tak je možné sa domnievať, že Samsung pripravuje menšie zariadenie podobné Galaxy S Ultra. Ak by sa tak skutočne stalo, tak séria Galaxy FE naberie celkom iný smer, než akým sa ju Samsung snaží aktuálne viesť. V každom prípade je potrebné poznamenať, že toto záhadné zariadenie je v ranom štádiu vývoja.

Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23, S23+ a S23 Ultra

Samsung údajne pracuje aj na modeli Galaxy Fold Lite, ktorý by sa mal so svojou cenovkou postaviť na začiatok série Galaxy Fold. Predpokladá sa, že tento telefón by mal mať menší alebo žiadny externý displej. Príchod tohto zariadenia sa očakáva po modeli Galaxy Z Fold6, pričom správa dodáva, že uvedenie Lite verzie série Galaxy Fold by malo znamenať koniec telefónov Galaxy Z Flip. Toto tvrdenie je však v priamom rozpore s predajom telefónov Galaxy z Flip, pretože ide o najpredávanejšie skladacie telefóny vôbec.

Vzhľadom na doterajšie informácie okolo skladacích telefónov je možné túto správu sčasti považovať za menej dôveryhodnú. Na druhej strane, menší Galaxy S Ultra by sme určite radi videli aj my.

Zdroj: Sammobile

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.