Najmenšie slúchadlá v teste obsadil model Everest 100.

Je to jasná voľba pre používateľov, ktorí radi športujú alebo cestujú so slúchadlami na ušiach. Ideálne na beh a pešo. Žiadne zachytávanie o oblečenie, pretože slúchadlá sú vedené káblom poza krk. No a samozrejme sú bezdrôtovo spojené s mobilným telefónom. Dajú sa používať pri dvoch spôsoboch uchytenia. Klasickom s tromi veľkosťami náušníkov a povedzme športovom s násadami Freebit. To sú tie silikónové výplne so zahnutým tykadlom, ktoré udržujú pevne slúchadlá v uchu. Takéto používanie sme zvolili aj my, keďže samotné šasi ukrývajúce budiacu jednotku je dosť veľké a bez Freebit násady neboli v uchu tak stabilné. Na pravej strane kábla je ovládanie. Tu je zároveň zakrytý aj microUSB port. Nechýba mikrofón na použitie pri telefónnych hovoroch a ovládanie hlasitosti.

Častým neduhom práve takýchto športových slúchadiel býva ergonómia a s tým súvisiaca kvalita zvuku. Tu nič také nehrozí a slúchadlá sú na nosenie veľmi pohodlné. Tým, že je tu silná aretácia, neprídete o žiadne zložky zvuku. Stredy a výšky sú produkované veľmi čisto. Basy síce nie sú tak dynamické, ako pri ostatných slúchadlách v teste, no bez priameho porovnania si to pravdepodobne neuvedomíte. Ocenili sme práve to, že basy sa nebudú strácať na úkor iných zložiek ani pre konštrukčné nedokonalosti.

Hodnotenie:

+          vyhotovenie, sadnú do ucha ako uliate, detailne vykreslené stredy a výšky, intenzita basov
–           žiadne podstatné

Cena: 99 EUR
Zapožičal: www.jbl.sk

Verdikt touchIT

JBL Everest 100 sú slúchadlá vhodné pre každého, kto napríklad behá alebo dennodenne cestuje a najmä chce každý deň počúvať hudbu bez obmedzení. Nasadíte si ich na uši a neriskujete zachytenie kábla o oblečenie a vytrhnutie slúchadiel. Navyše hrajú veľmi dobre, nie je to len „núdzovka“ na behanie.

Parametre a hodnotenie testovaných slúchadiel:

Názov modelu / Technické parametreJBL Everest 100
TypBluetooth
Veľkosť meniča [mm]6
Bluetooth4.1
NFCnie
Funkcia handsfreeáno
Charakteristická citlivosť [dB/1 mW/1 cm]103
Impedancia [Ω]neuvedené
Frekvenčný rozsah [Hz]10 ÷ 22 000
Hodnotenie Výsledky
Vlastné odhlučnenie5/5
Odhlučnenie od okolia3/5
Kvalita reprodukcie4/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 3/2016 ako súčasť veľkého testu slúchadiel, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.