Microsoft  Slovensko k 1. júlu tohto roka spája sily s pobočkou Microsoftu v Českej republike. Nové vedenie bude pozostávať zo súčasných manažérov z oboch krajín a na pozícii generálnej riaditeľky Microsoftu Česká republika a Slovensko ho povedie Biljana Weber.

Našim cieľom je vytvoriť silnejšiu organizáciu v oboch krajinách, ktoré majú k sebe veľmi blízko, a to tak mentalitou, ako aj ekonomicky a biznisovo. Mnoho našich zákazníkov a partnerov je aktívnych v oboch krajinách a naše spojenie im prinesie nové príležitosti a pomôže lepšie uspieť na oboch trhoch. Spojenie je zároveň príležitosťou pre našich zamestnancov dosiahnuť viac, čo je kľúčovou misiou Microsoftu na celom svete“, povedala Biljana Weber, generálna riaditeľka Microsoftu pre Českú republiku a Slovensko.

Markus Breyer, ktorý doteraz zastával pozíciu generálneho riaditeľa Microsoft Slovensko, bude naďalej spolupracovať s Bijlanou Weber a s novým vedením na budovaní silnej spoločnej organizácie a následne prevezme novú pozíciu v rámci Microsoftu, ktorú firma oznámi v blízkej budúcnosti.

Komentár TOUCHIT:

Týmto krokom v Microsofte nedochádza k prepúšťaniu zamestnancov. Skôr sa tu využíva synergický efekt na to, aby sa spojili dve krajiny, ktoré už v minulosti v štruktúre Microsoftu boli pod jedným vedením. Zároveň to môže mať priaznivý vplyv na obchod. Uvidíme na následných krokoch Microsoftu a vedenia v Prahe, ako to bude s organizáciou tlačových konferencií a účasťou na dôležitých podujatiach. V polovici roka nás čaká zaujímavý krok spoplatnenia prechodu na Windows 10, čo sa bude určite hlbšie preberať až vtedy, keď sa priblíži koniec júla.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.