Nádherná zostava v konfigurácii 2.1 je potešením pre oko, no ako sme zistili, aj pre ucho. 

Soundsticks Wireless je netradičný počin od Harman/Kardon. Takých má výrobca viac a je vždy až neuveriteľné, ako skĺbia dizajn a zvuk. Nie je totiž jednoduché pripraviť futuristicky vyzerajúce reproduktory tak, aby to nemalo vo výsledku negatívny dopad na zvuk. Toto je bezdrôtová zostava. Po rozbalení však tento dojem nemáte. Spleť káblov je potrebná na prepojenie dvoch satelitov so subwooferom a treba pripočítať aj napájanie. No a kto chce, má možnosť použiť zostavu cez AUX audiokábel.

Skutočne bezdrôtové prepojenie je tu však cez Bluetooth. To oceňujeme a keď si v miestnosti nainštalujete reproduktory, potom sa k nim pripojíte cez rôzne zariadenia. Napevno tak môžu slúžiť ako domáce kino. Vtedy ich prepojíte káblom. Výhodou je, že pripojením k zdroju zvuku cez Bluetooth dostane toto pripojenie prednosť. Nemusíte tak meniť režim pripojenia ani odpájať audiokábel. Subwoofer, tak ako aj satelity, majú plastové telo. To je navyše priesvitné. Takže vidíte kompletne dovnútra. Uchytenie základnej dosky spojov, ako aj 150 mm meniča či výškových meničov v satelitoch je reprezentatívne. Pri návrhu bolo jasné, že sa bude dať vidieť dovnútra a ide o správnu „dizajnovku“.

Meniče sú uchytené na gumových krúžkoch a na pevných kĺboch môžete meniť ich náklon. Ak ich máte na TV skrinke, jemne si ich nakloníte šikmo dohora. Ak ich máte napríklad na vyššie položenom mieste, môžete ich sklopiť mierne nadol. Absolútne perfektný systém, ktorý má svoje opodstatnenie. Reproduktory však musíte mať smerovo prispôsobené. Kvalitný a nezastrený zvuk si inak nevychutnáte. Basový reproduktor je centrom všetkých pripojení a káble smerujú na jednu časť kruhového základu. Nebudú tak budiť pozornosť, ak chcete dbať na zasadenie reproduktora do peknej obývačky. Navyše, káble sú v striebornom vyhotovení a ladia so striebornými meničmi a priesvitným telom.

Vo vnútri subwoofera je biele svetlo signalizujúce zapojenie, modré sa rozsvieti pri aktívnom prepojení cez Bluetooth. Samostatne sa mení intenzita basov cez potenciometrický ovládač. Zvykli sme si ho mať tak na 25 % otočenia, inak bude hudba poriadne dunieť. Na jednom zo satelitov sú v spodnej časti dotykové tlačidlá na úpravu hlasitosti, reagujú bezchybne. Zvukovo ide o špičkový audiosystém. Za tú cenu rozhodne stojí a vychutnáte si na ňom akúkoľvek hudbu. Jediné, čo je treba robiť pri zmene žánru, je úprava basov.

Prečítajte si tiež recenziu na reproduktor Creative Sound Blaster Roar Pro

Ak si ich ale nastavíte striedmo, nebudete musieť upravovať ani to. Ako celok hrajú vynikajúco, najmä ak zoberieme do úvahy vyváženie zvuku. Problémy ako prílišné výšky alebo stredy voči nízkym tónom tu nezaznamenáte. Toto je zároveň jedna z mála audiozostáv, ktorú môžeme s pokojným svedomím odporúčať aj bez toho, aby ste ju počuli. Budete spokojní a unesení zároveň.

Hodnotenie:

+ futuristický dizajn, priesvitné vyhotovenie, ovládanie, špičkový zvuk
– žiadne

Cena: 199 EUR
Zapožičal:
www.harmankardon.sk

Verdikt TOUCHIT

Harman / Kardon Soundsticks Wireless je špička v oblasti zvuku. Ak chcete detailný zvuk, ktorý na vás urobí poriadny dojem, toto je zostava číslo jedna. Za kvalitu zvuku ručíme.

Označenie reproduktora / Technické parametreHarman / Kardon Soundsticks Wireless
Typ2.1
Celkový výkon RMS [W]40
Frekvenčný rozsah [Hz]44 ÷ 20 000
Aux innie
Bluetootháno
Výstup na slúchadlánie
NFCnie
Telefonovanienie
Slot na microSD kartunie
Ovládaniehlasitosť
Výdrž na akumulátor [hod.]N/A
Vyhotovenieplast
Hodnotenie Výsledky
Kvalita zvuku5/5
Výbava4/5
Pomer cena / výkon5/5

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 3/2016 ako súčasť testu reproduktorov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania. 

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.