O Turngovom telefóne sa už dlho hovorí, no až teraz je reálne dostupný.

Telefón, ktorý mal predstavovať novú éru zabezpečenej komunikácie mal viaceré problémy pri jeho vývoji a výrobe. Aj z toho dôvodu bol expedovaný len 12. júla v podobe prvej várky. Ďalšie by mali nasledovať 22. a 29. júla. Telefón dostanú tí, ktorí si ho predobjednali na stránkach výrobcu.

11950426-851011234976581-1989236043-n_nowat

Prvé kusy v podobe testovacích zariadení, ktoré bežia na Alpha vydaní operačného systému Sailfish 2.0. Operačný systém by mal byť aktualizovaný v auguste, pričom až tá by mala umožniť využívanie „špeciálnych funkcií“ telefónu.

Turing Robotic Industries však museli odložiť plánované uvedenie s nano povlakom odpudzujúcim vodu. Jeho zložitosť výroby by uvedenie telefónu na trhu posunula ešte ďalej.

d0a63a15-4c9b-4081-9f95-35ed0986bfe5_nowat

Kompletná vodeodolnosť by mala prísť až s ďalším modelom tohto telefónu. Ten bude na rozdiel od procesora Snapdragon 801 poháňaný verziou 820.

V balení chýba aj handsfree súprava. Ako dôvod je uvedené testovanie zvuku a jeho vylaďovanie.

TRI navyše uvádza, že prvé verzie telefónu budú zrejme vykazovať softvérové a hardvérové nedostatky a odporúča používateľom tieto komplikácie hlásiť za účelom zlepšenia produktu.

Zároveň však hovorí, že týmto sa fanúšikovia telefónu zapísali do TRI Elite Clubu a keď bude vydaný nový telefón s opravami a rýchlejším CPU, dostanú ho ako upgrade zadarmo. To už vyzerá na férovú ponuku.

Prečítajte si:

Turing Phone je odolný telefón, ktorý šifruje komunikáciu

Zdroj: PhoneArena

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.