Za extra funkcie si priplatíte.

Turing Phone je atypický smartfón so systémom Android. Je unikátny dvoma vlastnosťami. Využíva šifrovanú komunikáciu, vďaka ktorej nedokáže telefón odpočúvať (údajne) takmer nikto. Ak komunikuje s rovnakým zariadením, šifrovanie a dešifrovanie dát je priamočiare. V prípade komunikácie s bežnými smartfónmi sa využíva tzv. Turing Imitation Key. Druhé zariadenie zašifruje komunikáciu pomocou „verejného kľúča„, ktorý je priradený danému Turing Phonu. Detaily, ako to presne funguje, nie sú dostupné. Dešifrovanie dát prebieha priamo v telefóne.

Druhou atraktívnou vlastnosťou je odolná konštrukcia. Telefón je vyrobený z materiálu „Liquidmorphium„, ktorý je podľa výrobcu odolnejší ako titán. Smartfón nie je údajne možné ohnúť a lepšie odolá pádom, nárazom a prípadnému prasknutiu displeja. Takisto je vodotesný.

Zariadenie má 5,5-palcový displej, Qualcomm Snapdragon 801, 3 GB operačnej pamäte a Android 5.1. K dispozícii je v troch veľkostiach, 16 / 64 / 128 GB, pričom cena sa pohybuje od 610 do 870 dolárov. Atypickou vlastnosťou je magnetické nabíjanie.

Dátum vydania nie je známy, ale výrobca už sprístupnil rezerváciu telefónu. Môžete si zvoliť o aký model by ste mali záujem. Číslo kreditnej karty, ani iné platobné detaily, však spoločnosť zatiaľ nežiada.

Turing Phone - telefón, ktorý nikto nedokáže odporúčať a ktorý sa nerozbije. Tak ho prezentuje výrobca

Turing Phone – telefón, ktorý nikto nedokáže odpočúvať a ktorý sa nerozbije. Tak ho prezentuje výrobca

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit