HONOR prichádza zo sériou 200 a my sme testovali najmenší model s označením 200 lite.

Ide o telefón, ktorý je špecialistom na portrétové fotky, páči sa nám aj jeho AMOLED displej a predáva sa za zaujímavú cenu. Na slovenskom trhu sa predáva s darčekom a je ním adaptér HONOR SuperCharge 66W. Navyše dostanete aj zľavový kupón, s ktorým je možné získať HONOR 200 Lite ešte o 50 eur lacnejšie.

HONOR 200 LiteZdroj: Touchit.sk
HONOR 200 Lite a jeho zadný fotoaparát

Portrétna fotografia

HONOR 200 Lite je vybavený systémom troch fotoaparátov a táto kombinácia sa prejaví aj pri portrétnej fotografii. Konkrétne ide o 108 MPx hlavný fotoaparát, 5 MPx širokouhlý a hĺbkový fotoaparát a 2 MPx makro fotoaparát.

Portrét realizovaný pomocou HONOR 200 LiteZdroj: Touchit.sk
Portrét realizovaný pomocou HONOR 200 Lite

Hlavný fotoaparát podporuje clonu f/1.75 a snímač obsahuje až 108 miliónov pixelov. Celkom pekné fotky sme s ním získali aj pri slabom osvetlení, prekvapivo tu volo dosť veľa detailov. Hlavný fotoaparát podporuje tri režimy na zachytenie portrétov z rôznych vzdialeností a tiež vytvára zaujímavé fotky s rozostretým pozadím (bokeh).

Bokeh efekt so smartfónom HONOR 200 LiteZdroj: Touchit.sk
Bokeh efekt so smartfónom HONOR 200 Lite

Okrem toho je HONOR 200 Lite vybavený aj 50 MPx selfie fotoaparátom, ktorý zvládne rôzne svetelné podmienky. K presnému foteniu portrétov prispieva softvérový algoritmus HONOR RAW Domain. Automatické prepínanie FOV medzi 1x a 0,8x umožňuje realizovať pekné skupinové selfie s detailmi na pozadí. Okrem toho má HONOR 200 Lite aj selfie osvetlenie, ktoré môže pomôcť k vytvoreniu umeleckých efektov a pomôže aj pri realizácii portrétov. S telefónom HONOR 200 Lite si ľahko zhotovíte pôsobivú selfie, ktorá zvýrazní vašu osobnosť.

Selfie portrét pomocou HONOR 200 LiteZdroj: Touchit.sk
Selfie portrét pomocou HONOR 200 Lite

Video natáča HONOR 200 lite do Full HD rozlíšenia na 30 fps. Snímač odtlačku prsta je na pravej bočnej strane. Telefón má vo výbave aj NFC port.

Pokročilý displej

HONOR 200 Lite je vybavený 6,7-palcovým AMOLED displejom s tenkým rámčekom. S obnovovacou frekvenciou 90 Hz ponúka plynulejšie zobrazenie pohybu a lepšiu odozvu. Maximálny HDR jas je 2000 nitov a zaisťuje viditeľnosť aj v slnečnom prostredí, čo sme si aj reálne vyskúšali.

HONOR 200 LiteZdroj: Touchit.sk
HONOR 200 Lite

HONOR zapojil viacero technológií zameraných na starostlivosť o oči, ako je technológia vysokej modulácie šírky impulzov (PWM), cirkadiánne nočné zobrazovanie, dynamické stmievanie, nastavenie jasu na 4096 úrovniach, tmavý režim a e-book režim na čítanie elektronických kníh. Integrácia 3240Hz PWM stmievania minimalizuje namáhanie očí pri nízkom jase. HONOR 200 Lite má aj certifikát TÜV Rheinland Flicker-free.

Zvýšená odolnosť

HONOR 200 Lite sa vyznačuje tenkým dizajnom, je to elegantný a pritom atraktívny telefón, navyše je aj robustný. S hrúbkou len 6,78 mm a telom vážiacim len 166 gramov sa HONOR 200 Lite pohodlne nosí vo vrecku celý deň.

HONOR 200 LiteZdroj: Touchit.sk
Spodná strana HONOR 200 Lite

HONOR 200 Lite je odolný voči pádu z výšky až 1,65 metra. Toto sme ale pri našom teste neskúšali. Telefón nám síce spadol pri používaní na drvenú podlľahu, ale z výšky okolo metra. Nič sa mu prirodzene nestalo.

Technické parametre

HONOR 200 Lite má 8 GB pamäte a 256 GB pre používateľa. Telefón je tiež vybavený technológiou HONOR RAM Turbo (8GB + 8GB), ktorá zlepšuje ukladanie súborov presunutím časti pamäte flash do pamäte RAM. Zariadenie je poháňané procesorom MediaTek Dimensity 6080 a má podporu 5G.

Výdrž na batériu a systém MagicOS 8.0

Batéria s kapacitou 4500 mAh zaisťuje dlhú výdrž bez potreby každodenného nabíjania. Na jedno nabitie zvládne HONOR 200 Lite až 29 hodín hovoru, 14 hodín prehrávania videa a 16 hodín prehliadania webu. V spojení s káblovým adaptérom HONOR Wired SuperCharge 35 W ho môžete rýchlo nabíjať. Na test sme tento adaptér nemali k dispozícii, adaptér je darček pri jeho oficiálnom nákupe na špeciálnej stránke.

HONOR 200 LiteZdroj: Touchit.sk
Základná dodávka HONOR 200 Lite

HONOR 200 Lite s najnovším systémom MagicOS 8.0 založeným na Androide 14 ponúka komfortný používateľský zážitok. K dispozícii sú funkcie ako Magic Capsule, Magic Portal, HONOR Global Favorites Space, Shortcut a Parallel Space. Ide o zrýchlenie vykonávania každodenných operácií.

Prinášame ešte fotografie, ktoré sme s telefónom HONOR 2300 Lite realizovali v Bratislave, Paríži a vo Varšave.

Farba, cena a dostupnosť

Smartfón HONOR 200 Lite bude na Slovensku k dispozícii v dvoch farbách: Cyan Lake a Midnight Black. Predávať sa bude od 1. júna 2024 za odporúčanú cenu 329 eur. Na oficiálnom eshope www.honorslovensko.sk bude dodávaný s darčekom v podobe adaptéra HONOR SuperCharge 66W. K dispozícii bude tiež zľavový kupón, s ktorým bude možné získať HONOR 200 Lite ešte o 50 eur lacnejšie, teda výsledná cena bude 279 eur. Obe tieto ponuky budú dostupné taktiež v predajniach Nay. HONOR 200 Lite nájdete aj ponuke slovenských operátorov, konkrétne O2 a Orange v priebehu júna.

Zdroje: vlastné, HONOR

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.