Značka Govee ponúka viacero druhov osvetlenia či už domácnosti, auta alebo špeciálne osvetlenie pre hráčov.

Značku Govee možno nepoznáte podľa názvu, no ak sa pozriete na ich osvetlenie, doslova z neho vyžaruje kvalita. V rámci redakčného testu som tak mala možnosť vyskúšať viacero produktov tejto značky a musím povedať, že už krátko po inštalácii som si ich skutočne obľúbila. V tejto recenzii by som sa rada zamerala na osvetlenie domácnosti, ktorým rozžiarite vašu obývačku, spálňu, no aj detskú izbu.

Ako osvetlenie domácnosti som celkovo využila až tri produkty. Všetky v jednej miestnosti sa mi možno zdali až príliš gýčové, no pri správnom nastavení a rovnomernej inštalácii si viete v dome či byte vytvoriť nezabudnuteľnú atmosféru. Ktoré svetlá by som teda odporučila na nasvietenie domácnosti aj vám? Určite by som sa pozrela po osvetlení, ktorým oživíte ako vašu obývačku, tak aj ostatné miestnosti.

Govee RGBICWW Floor Lamp Pro

Osvetlenie Govee RGBICWW Floor Lamp Pro je jedným z najužitočnejších riešení osvetlenia vašej miestnosti. Ide o lampu, ktorú postavíte na zem a môže tak tvoriť jednoduchú a nenápadnú súčasť vybavenia napríklad vašej obývačky. Je elegantná, aj keď je vypnutá, no pri využití rôznych svetelných režimov dokáže vytvoriť skvelú atmosféru v miestnosti. Montáž lampy je jednoduchá. Aj keď vám príde v balení rozložená, za pomoci skrutiek a návodu, ktoré nájdete v balení, ju dokážete zložiť v priebehu niekoľkých minút. Balenie je kompletné a montáž zvládne úplne každý.

Govee RGBICWW Floor Lamp PrZdroj: Govee
Govee RGBICWW Floor Lamp Pro

Vďaka rôznym režimom a taktiež mikrofónu dokáže reagovať aj na hlas, takže zmena osvetlenia sa môže vykonávať napríklad na základe rozhovoru v obývačke či pusteného filmu v televízore. Celkovo je režimov viac ako 80. Bonusom je aj reproduktor, ktorý dokáže prehrávať hudbu. Okrem osvetlenia tak dostanete aj prehrávač hudby, pri ktorom si môžete napríklad spríjemniť upratovanie.

Rozmery tejto lampy sú 13,7 × 13,7 × 170 centimetrov. Nezaberie teda veľa miesta a môže byť nenápadným doplnkom v akejkoľvek miestnosti. Osvetlenie je kvalitné a jasné, oceňujem však možnosť nastaviť si aj úroveň jasu. Ten si viete upraviť podľa vlastnej preferencie v mobilnej aplikácii. Ovládať sa však dá aj ovládačom, ktorý sa rovnako nachádza v balení. Aby ste ho nestratili, je možné umiestniť ho magnetom na konštrukciu osvetlenia, čo je skutočne praktickým riešením.

Ovládanie tohto typu osvetlenia, rovnako ako aj tých ďalších, prebieha pomocou mobilnej aplikácie Govee Home. Nájdete ju v Obchode Play aj App Store a osvetlenie si do nej jednoducho pridáte. Pri párovaní vás aplikácia požiada o vypnutie a opätovné zapnutie osvetlenia a párovanie bude dokončené. Osvetlenie sa pritom pripája do vašej siete Wi-Fi. Ovládať ho teda viete aj na diaľku, napríklad z inej miestnosti či dokonca z práce. Nechýba ale ani podpora hlasových asistentov Google či Alexa. Cena Govee RGBICWW Floor Lamp Pro je stanovená na 256 eur a zakúpiť ho môžete u predajcu Datart.

Govee RGBIC LED String Downlights

Skvelé hodnotenie má u mňa aj osvetlenie Govee RGBIC LED String Downlights. Toto osvetlenie pozostáva z niekoľkých LED svetiel, ktoré si môžete prilepiť na strop, no aj iné povrchy. Týchto LED svetiel je konkrétne až 15. Ponúkajú 64 rôznych presetov, ktoré si môžete doplniť o vlastné alternatívy osvetlenia. Osvietite si tak napríklad vašu spálňu, kde si vytvoríte príjemnú atmosféru nad posteľou. Ja som však našla tomuto osvetleniu inú funkciu, keďže som si ho nalepila na chodbu, v ktorej nemám žiadne iné osvetlenie. Neprilepila som si ho tak, aby osvietilo miestnosť zvrchu nadol, no svieti mi do priestoru a vytvára mi v chodbičke skutočne príjemnú atmosféru. Vďaka rôznym režimom a možnosti nastavenia jasu svetla som si mohla regulovať osvetlenie aj v úplne tmavej miestnosti, ktorú tieto svetlá rozžiarili a viditeľnosť v nej bola výborná.

Govee String Downlights 9.8ftZdroj: Govee
Govee RGBIC LED String Downlights

Inštalácia svetiel v miestnosti prebieha pomocou silnej lepiacej VHB pásky. Tá sa nachádza na samotných svetlách, takže v balení opäť nájdete všetko, čo na inštaláciu potrebujete. Odporúčam však pred inštaláciou povrch, na ktorý sa budú svetlá lepiť, vyčistiť, aby sa na pásku nedostali žiadne nečistoty. Následne z jednotlivých častí osvetlenia len zlepíte ochrannú vrstvu a svetlo nalepíte na dané miesto.

Govee String Downlights 9.8ftZdroj: TOUCHIT
Govee String Downlights 9.8ft

Toto osvetlenie má dĺžku až tri metre. V prípade väčšieho priestoru, ktorý by ste si chceli osvetliť, odporúčam siahnuť po viacerých baleniach tohto osvetlenia, prípadne siahnuť po 5-metrovom osvetlení, ktoré je taktiež v predaji. Miestnosť si teda najskôr zmerajte, v prípade potreby je možné osvetlenie aj skrátiť. Pri párovaní svetiel s mobilnou aplikáciou Govee Home sa vás práve aplikácia spýta, či ste osvetlenie prestrihli a skrátili. Podľa toho prispôsobí svoje fungovanie a tiež ovládanie osvetlenia. Rada by som dala do pozornosti aj prevádzkovú teplotu týchto svetiel. Govee RGBIC LED String Downlights pracujú v teplote medzi -10 až 40 °C. Vďaka tomu ho môžete využiť aj v rámci záhradnej párty v letných mesiacoch. Ak ste teda zvažovali, aké osvetlenie si zaobstarať na tohtoročnú grilovačku či do altánku, toto riešenie taktiež odporúčam. Cena Govee RGBIC LED String Downlights v 3 m dĺžke je 86,40 eura u predajcu Datart. 5-metrová verzia stojí zasa 106,10 eura.

Govee Smart Curtain Lights

Tento typ osvetlenia odporúčam napríklad do spálne alebo do detskej izby, no využijete ho aj v iných miestnostiach. Slúži ako svetelná záclona zložená z viacerých LED svetiel. Ovládať sa dá opäť pomocou aplikácie Govee Home, kde jej môžete nastaviť niektorý z predvolených režimov osvetlenia napríklad aj s tematikou Vianoc, Valentína či Halloweenu. Nechýba ale ani podpora Google Asistenta či Alexa. Na samotnom osvetlení však dokážete meniť základné režimy vďaka vstavanému ovládaču. Niektoré režimy osvetlenia zároveň imitujú motívy prírody ako západ slnka, padanie jesenných listov alebo jasnú dúhu. Využiť môžete aj dynamický DYI režim, keď si vzor osvetlenia vytvoríte sami.

Govee Smart Curtain LightsZdroj: Govee
Govee Smart Curtain Lights

Osvetlenie v podobe svetelnej záclony vie reagovať aj na zvuky v okolí a prispôsobí im intenzitu a režim svetla. Túto možnosť si užijú najmä deti v detskej izbe, keď na ich zvuky osvetlenie zareaguje a zmení obraz. Šírka tejto záclony je však obmedzená, má 1 a pol metra a ak si ju chcete zavesiť na okno, musíte rátať s jej rozmermi, prípadne si zaobstarať záclony dve. Nie je však nutné zavesiť si toto osvetlenie na okno, umiestniť si ho môžete aj na prázdnu stenu či do iného priestoru. Aj na iných miestach vie pekne žiariť, no pri pohľade na okno s osvetlením z exteriéru sa určite pozastavíte. Vyzerá totiž nádherne. Na dĺžku má osvetlenie dva metre, čo je ideálna dĺžka aj pre väčšie okná alebo balkónové dvere.

Govee Smart Curtain LightsZdroj: TOUCHIT
Govee Smart Curtain Lights

Toto osvetlenie disponuje 520 LED svetielkami. Celé je navyše chránené krytím IP65, ak by ste náhodou zabudli zatvoriť okno a svetlá by sa stretli s dažďom. Výnimkou je adaptér nabíjania, ktorý je krytý úrovňou IP44. Využiť sa teda dajú aj v exteriéri napríklad na terase. Okrem bežného osvetlenia miestnosti totiž Govee Smart Curtain Lights môžu plniť aj úlohu sezónnej výzdoby domu. Ak by vás toto osvetlenie zaujalo, tak jeho cena je 157,40 eura.

Osvetlenie Govee je kvalitným riešením pre spríjemnenie atmosféry v domácnosti. Okrem funkčnosti spĺňa aj estetickú úlohu a môže byť súčasťou akejkoľvek miestnosti v dome či byte. Pozrite sa teda na osvetlenie Govee a inšpirujte sa aj našimi skúsenosťami.

Zapožičal: TYGOTEC

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.