Malé zariadenie pre streamovanie multimédií je úspešné.

CEO spoločnosti Google, Sundar Pichai, informoval o predajných výsledkoch zariadenia Chromecast. To umožňuje bezdrôtové streamovanie multimediálneho obsahu z mobilných zariadení, prípadne z počítača. Pomocou Chromecastu je takisto možné zrkadliť obraz, funguje to aj na počítači ako experimentálna funkcia.

Google od roku 2013 predal 30 miliónov Chromecastov. Do tohto počtu je započítaná pôvodná verzia z roku 2013, minuloročný model a takisto aj Chromecast Audio, ktorého funkciou je streamovanie hudby.

Ak sa pozrieme na predchádzajúce informácie o predajoch, záujem o Chromecast rastie. Google predal počas prvých dvoch rokov 17 miliónov kusov. Počas posledného roka to bolo 13 miliónov a len za posledné 2 mesiace dosiahol 5 miliónov predaných kusov.

Ak vás zaujíma, čo Chromecast dokáže, prečítajte si naše staršie články – Chromecast: Streamujeme s GooglomTestovali sme: Chromecast podporuje už aj hry. Hernú konzolu však nenahradí.

V článkoch nespomíname použitie Chromecastu s počítačom, takže pre doplnenie – pre prehliadač Google Chrome je dostupné rozšírenie Google Cast. Pomocou neho môžete zrkadliť aktuálnu kartu prehliadača. Rozšírenie však ponúka aj experimentálnu funkciu Prenášať obrazovku/okno, pomocou ktorej môžete zrkadliť všetok obsah na obrazovke počítača. Nielen kartu z prehliadača. Hodí sa to napríklad pre potreby bezdrôtového premietania prezentácií.

chromecast_prenasanie_PC

Prečítajte si aj:

Chromecast: Streamujeme s Googlom

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit