Xiaomi v sérii Redmi Note 13 ponúka telefóny pre menej náročných aj náročných používateľov.

Modelový rad smartfónov Redmi Note 13 bol predstavený v januári tohto roka. Telefóny pritom v tejto sérii nájdete s rôznou výbavou, celkovo ich je až päť. Najlacnejšie z nich majú za cieľovú skupinu menej náročných používateľov, ktorí chcú na telefóne ušetriť, no napriek tomu využívať nové technológie. Pri drahších telefónoch sa už rozprávame o cenovo dostupných fotomobiloch, navyše aj s rýchlym nabíjaním a vysokým výkonom.

Vyznať sa však v sérii Redmi Note 13 nemusí byť jednoduché. My sme tak pre vás pripravili sprievodcu, aby sme vám pomohli pri výbere telefónu. Modelový rad od Redmi je pritom teraz v letnej akcii, tak ju nepremeškajte a vyberte si nový telefón ako ušitý na mieru.

Redmi Note 13

Najlacnejší telefón série je model Redmi Note 13 v 4G verzii. Pochopiteľne sa teda nepripojí do 5G siete, čo však menej náročnejším používateľom vôbec neprekáža. Tento telefón vo výbave ponúka čipset Snapdragon 685, ktorý je skvelým riešením pre telefóny strednej triedy. Nechýba mu ani 6,67″ AMOLED displej s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie či 108 Mpx fotoaparát. Špecialitou výbavy sú stereo reproduktory a v tejto oblasti sa model líši od 5G verzie, ktorú má Redmi taktiež v ponuke. Batéria má kapacitu 5000 mAh, nabíjanie prebieha pri 33 W.

Tento model je vhodný najmä pre menej náročných používateľov, ktorí chcú však spoľahlivý telefón. Nemusia sa teda zaoberať rôznymi nastaveniami a funkciami navyše. Telefón sa im vďaka 33 W nabíjaniu nabije rýchlo a stereo reproduktory zaistia skvelý zvuk pri sledovaní videí či pozeraní filmov.

Cena: 169 eur (6 + 128 GB) / 199 eur (8 + 256 GB)

Zakúpiť si ho môžete na tomto odkaze

Redmi Note 13Zdroj: Xiaomi
Redmi Note 13

Redmi Note 13 5G

5G verzia telefónu disponuje čipsetom od MediaTeku, konkrétne ide o Dimensity 6080. Displej je v prípade Redmi Note 13 5G rovnaký ako v 4G verzii s jedným rozdielom, čítačka odtlačkov prstov sa tu nachádza v tlačidle vypínania. Model rovnako ponúka 108 Mpx fotoaparát aj veľkú 5000 mAh batériu spolu s 33 W nabíjaním. Rozdiel medzi telefónmi je však práve umiestnenie čítačky odtlačkov prstov, absencia stereo reproduktorov v 5G verzii a tiež zmena čipsetu.

5G verzia je vhodná pre každého menej náročného používateľa, ktorý si však potrpí na 5G pripojení. Model ponúka kvalitný 120 Hz AMOLED displej, ktorý je jasný a dobre sa s ním pracuje či už pri surfovaní na internete alebo pri hraní hier.

Cena: 269 eur (8 + 256 GB)

Zakúpiť si ho môžete na tomto odkaze

Redmi Note 13 5GZdroj: Xiaomi
Redmi Note 13 5G

Redmi Note 13 Pro

Xiaomi do série Redmi Note 13 zaradilo hneď dva 4G modely a tento je jedným z nich. Tento telefón vsadil na čipset MediaTek Helio G99 Ultra, a tak ako základné modely, vo výbave má 6,67″ AMOLED displej. Jeho špecialitou je však 200 Mpx snímač fotoaparátu, vďaka ktorému ho využijú aj milovníci mobilnej fotografie. Dva reproduktory sú u tohto telefónu samozrejmosťou a nechýba mu ani 5000 mAh batéria v kombinácii s rýchlym 67 W nabíjaním.

Tento model je opäť vhodný pre používateľov, ktorí chcú na telefóne ušetriť, no zakladajú si na kvalitnom fotoaparáte. Používatelia určite ocenia aj rýchle 67 W nabíjanie, vďaka ktorému nabijú plnú kapacitu batérie za približne 45 minút.

Cena: 269,10 eura (8 + 256 GB) s kódom PROMO

Zakúpiť si ho môžete na tomto odkaze

Redmi Note 13 ProZdroj: Xiaomi
Redmi Note 13 Pro

Redmi Note 13 Pro 5G

Model Redmi Note 13 Pro 5G je cenovým šampiónom v celej sérii smartfónov. Ide o telefón s výkonným čipsetom Snapdragon 7s Gen 2, vďaka ktorému model zvládne aj náročnejšie hry. 6,67″ AMOLED displej s vysokým jasom tak využijete nielen na sledovanie filmov, ale aj na hry. Aj tento model ponúka 200 Mpx fotoaparát, kapacita batérie je však o niečo väčšia a má až 5100 mAh. Nabíjanie prebieha pri 67 W. Redmi Note 13 Pro 5G sme aj otestovali u nás v redakcii a recenziu nájdete na tomto odkaze.

Tento smartfón je vhodný už aj pre náročnejšieho používateľa s vášňou pre mobilnú fotografiu a vysoký výkon. Ide o posledný smartfón zo série s plochým displejom, takže ak nepreferujete zakrivené displeje, toto je to najlepšie, čo v sérii nájdete.

Cena: 332,10 eura (8 + 256 GB) s kódom PROMO

Zakúpiť si ho môžete na tomto odkaze

Redmi Note 13 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 13 Pro 5G

Redmi Note 13 Pro+ 5G

Posledným telefónom série, ktorý sa vyznačuje tým najlepším čo Redmi ponúka, je Redmi Note 13 Pro+ 5G. Tento telefón sa vyznačuje výkonným čipsetom MediaTek Dimensity 7200+. Vďaka nemu si model trúfne aj na hry vyžadujúce vyšší výkon. 6,67″ AMOLED displej je tu zakrivený a nachádza sa pod ním čítačka odtlačkov prstov. V základe ponúka aj 200 Mpx fotoaparát, veľkú 5000 mAh batériu či rýchle 120 W nabíjanie. 100 % batérie by ste tak pri nabíjaní mali dosiahnuť už za približne 20 minút.

Redmi Note 13 Pro+ 5G je najlepšie vybaveným smartfónom série od Xiaomi. Tento telefón odporúčame milovníkom najnovších technológií, ktorí preferujú zakrivený displej. Navyše sa tento telefón stal predlohou pre špeciálnu edíciu v rámci Xiaomi Fan Festivalu, má teda špeciálne strieborné prevedenie, ktoré vyzerá luxusne.

Cena: 395,10 eura (8 + 256 GB) s kódom PROMO, 499 eur (12 + 512 GB)

Zakúpiť si ho môžete na tomto odkaze

Redmi Note 13 Pro+ 5GZdroj: Xiaomi
Redmi Note 13 Pro+ 5G

Toto bol prehľad smartfónov zo série Redmi Note 13, ktoré si nájdu majiteľov skutočne ľahko. Ceny telefónov v sérii začínajú už od 169 eur, pričom najdrahší model stojí 499 eur. Xiaomi však do 30. júna ponúka vybrané produkty s atraktívnymi zľavami, preto ich nepremeškajte a pozrite sa na ich prehľad na stránke mi-store.sk.

Zdroj: Xiaomi, vlastné

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.