Alebo je za tým ešte niečo viac?

Spoločnosť Nothing 5. marca predstavila svoj prvý smartfón v štýle Nothing Phone (2), ibaže s atraktívnejšou cenou, ktorá začína na úrovni 329 eur. Ide pritom o zariadenie, ktoré dokázalo v danej cenovej kategórii prekvapiť, o čom sa viac dočítate v našej recenzii. Je pritom zaujímavé, že pod Nothing patrí aj značka CMF, ktorá iba nedávno predstavila ešte lacnejší smartfón CMF Phone 1, ktorý má taktiež čo ponúknuť.

Nothing Phone (2a)Zdroj: TOUCHIT
Nothing Phone (2a)

Teraz sa však spoločnosť pripravuje na uvedenie ďalšieho modelu spadajúceho do portfólia Nothing, ktorý bude niesť prívlastok “PLUS”. Správa z portálu Android Authority naznačuje, že nový model nadviaže na marcový Nothing Phone (2a) a zároveň je už na ceste k svojmu vydaniu. Zatiaľ však nie je známe, ako sa bude líšiť od základnej verzie. Vo väčšine prípadov označenie PLUS znamená väčší displej, čo však v prípade druhej verzie Nothing Phone (2a) neprichádza príliš do úvahy, nakoľko už pôvodný model ponúka veľký 6,7-palcový displej.

Spoločnosť Nothing nedávno na sociálnej sieti X.com zverejnila obrázok Pokémona Mega Aerodactyl, za ktorým nasledoval príspevok so znamienkom PLUS. Čo to znamená? Vysvetlenie je pomerne jednoduché. Nothing pre označovanie svojich smartfónov používa mená Pokémonov, čo samozrejme platí aj pri modeli Nothing Phone (2a). Práve tento smartfón má označenie Aerodactyl, avšak už pri tomto označení je vidieť dôležitý rozdiel.

Nothing pripravuje smartfón s veľkým PLUSZdroj: Mukul Sharma
Nothing Phone (2a) PLUS v databáze Jio

Zatiaľ čo pôvodný Nothing Phone (2a) sa ešte zaobišiel bez slova Mega, tak pripravovaný model nesie označenie Mega Aerodactyl spolu so slovom PLUS. To by síce mohlo naznačovať, že ide o celkom nové zariadenie série Phone (a), a nie spomínaný Nothing Phone 2a Plus, ibaže všetko je tak, ako sa pôvodne hovorilo. Už aj indický operátor Jio do svojej databázy zaradil model Nothing Phone (2a) Plus, o ktorom síce nie sú známe žiadne ďalšie detaily, ale to by sa mohlo v najbližších dňoch zmeniť.

Nothing pripravuje smartfón s veľkým PLUSZdroj: Nothing
Nothing oficiálne potvrdil existenciu modelu Phone (2a) PLUS

Dôležité pritom je, že samotná spoločnosť Nothing medzičasom potvrdila existenciu modelu Phone (2a) Plus oficiálnou upútavkou. Smartfón bude predstavený už 31. júla 2024.

Zdroj: AndroidAuthority, Nothing

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.