Spoločnosť čoskoro sprísni pravidlá pre aplikácie, ktoré sa v ňom nachádzajú.

Každá aplikácia, ktorá sa chce dostať do Obchodu Play, musí prejsť prísnym procesom kontroly. Ani ten však nedokáže zabrániť prekĺznutiu niektorých nevhodných aplikácií, a to ani v prípade, že nespĺňajú viaceré podmienky. V každom prípade Obchod Play je stále najbezpečnejším miestom pre sťahovania aplikácií pre váš smartfón so systémom Android, nakoľko alternatívne obchody môžu obsahovať viaceré bezpečnostné hrozby. 

Google svoj Obchod Play pravidelne čistí od nechceného a nebezpečného obsahu, čím zvyšuje bezpečnosť používateľov. Portál PhoneArena teraz informuje, že Google sa pripravuje na prečistenie Obchodu Play, ktoré sa udeje v najbližších týždňoch.

Blížiace sa veľké upratovanie obchodu pre Android potvrdzuje aj najnovšia aktualizácia pravidiel spoločnosti Google pre spam a minimálnu funkčnosť. Tá bude mať za úlohu odstrániť aplikácie s obmedzenými a nedostatočnými funkciami, čím Google dosiahne, že všetky aplikácie budú spĺňať vysoké štandardy Obchodu Play a zároveň ponúkať kvalitné funkcie

Zdroj: AndroidPolice

Každá aplikácia v Obchode Play musí byť stabilná, pútavá a plne funkčná. Ak sa tak nestane, tak z Obchodu Play bude odstránená. Na nové pravidlá si však budú musieť dať pozor aj legitímne aplikácie. V ich prípade je však zrejmé, že splnenie nových pravidiel bude pre ich vývojárov hračkou.

Google definuje, kedy aplikácia nespĺňa niektoré z požadovaných pravidiel. Má napríklad statické prostredie bez funkcií špecifických pre aplikáciu, ako sú aplikácie obsahujúce iba text alebo súbory PDF. Zároveň ide aj o aplikácie s obmedzenou funkčnosťou, ako sú aplikácie s veľmi malým obsahom, ktoré neponúkajú pútavý používateľský zážitok. Odstránené budú aj aplikácie bez zjavného účelu alebo funkcie, nie sú stabilné, často padajú, nereagujú, nie je ich možné nainštalovať alebo často zamŕzajú. Práve tieto aplikácie nemajú v Obchode Play čo hľadať.

Nové pravidlá prídu do platnosti už 31. augusta 2024.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.