V redakcii sme vyskúšali prenosný solárny panel značky Canyon.

Jazero, hory aj kemp. Tieto miesta sú bezpochyby obľúbené pre mnohých nielen v rámci dovolenkovej sezóny. A jednu vec majú všetky tieto miesta spoločnú, prístup k elektrine je obmedzený. V dnešnej dobe sa však bez elektrického pripojenia vieme pohnúť len ťažko a keď sa vyberiete na dovolenku napríklad pod stan, budete musieť riešiť zásadnú otázku – ako si nabijete váš smartfón či inú elektroniku.

Zbytočne si budete vravieť, že pri jazere alebo na horách smartfón potrebovať nebudete. Neočakávané situácie vám môžu celú dovolenku znepríjemniť a nie je nič lepšie ako mať pocit istoty, že ak sa niečo stane, môžete si zavolať pomoc či vyhľadať informácie na internete. Aby ste však nezostali bez elektriny na žiadnom dobrodružstve, vezmite si so sebou prenosný skladací solárny panel. Značka Canyon ponúka hneď dva atraktívne modely.

Canyon SP100W vám zaistí elektrinu kdekoľvek

Hlavnou výhodou solárneho panelu Canyon SP100W je jeho konštrukcia. Panel sa dá jednoducho zložiť a prenášať, pričom v zloženom stave nezaberie väčší priestor ako štandardný kufor do ruky. Vďaka úchytu ho tak môžete prenášať v ruke, prípadne si ho vložiť do batoha či kufra a nezaberie vám veľa priestoru. Hmotnosť celého panela je len 4 kg, nie je teda obrovskou záťažou napríklad na turistike.

Solárny panel Canyon SP100WZdroj: TOUCHIT
Solárny panel Canyon SP100W

Rozložený panel má rozmery 1729 x 423 x 5 mm. Dĺžku 1,7 metra však nezaberie, keďže pri rozložení si ho môžete jednoducho polohovať a rozložiť teda len mierne. Na zadnej strane každej zo štyroch častí panela sú navyše akési súčasti konštrukcie, ktoré plnia úlohu stojana. Panel teda pekne stojí a nemusí byť len položený na zemi.

Konštrukcia solárneho panelu Canyon SP100W je teda ideálna na cesty a rôzne typy dovolenky. Osobne som si panel vzala k priehrade, no jeho využitie si viem predstaviť niekde v kempe, na rybačke či na túre v horách, prípadne na chate, kde máte problém s elektrickým pripojením.

Nabije ako smartfón, tak aj notebook a iné zariadenia

Solárny panel Canyon SP100W disponuje štyrmi výstupmi. Dva z nich sú USB-A a jeden z nich je USB-C s výkonom 45 W. Má však aj univerzálny konektor XT60 pre elektráreň, v prípade potreby sa tak dá využiť aj ako náhradný zdroj energie v prípade akéhokoľvek výpadku. Nabíjanie viacerých zariadení je možné, ak teda potrebujete súčasne nabíjať napríklad dva smartfóny spolu s notebookom, pri využití tých správnych výstupov nebudete mať problém.

Solárny panel Canyon SP100WZdroj: TOUCHIT
Solárny panel Canyon SP100W

Odolnosť voči vode pomôže napríklad na rybačke

Ak plánujete vziať solárny panel značky Canyon napríklad k vode, nebudete s tým mať problém. Odolnosť voči vode na úrovni IPX4 zaručí, že sa nemusíte báť napríklad šplechnutia vody na panel, prípadne dažďa či mrholenia. Panel je tak pripravený aj na náročnejšie vonkajšie podmienky a určite sa nemusíte báť jeho poškodenia. Problém s elektrinou teda nebudete mať, nech ste kdekoľvek. Ak by sa aj náhodou spustil nečakaný dážď, nemusíte sa ponáhľať so skrývaním panela, prioritu by potom mala mať iná elektronika.

Solárny panel Canyon SP100WZdroj: TOUCHIT
Solárny panel Canyon SP100W

Chcete niečo viac? Pozrite sa na Canyon SP200W!

Ak by vám náhodou panel Canyon SP100W nestačil, výrobca ponúka aj súpravu Canyon SP200W. Táto súprava obsahuje dva panely po 100 W a ide o spoľahlivejšie a efektívnejšie napájanie. Disponuje štyrmi USB-A výstupmi a dvomi 45 W USB-C výstupmi, pričom mu nechýba ani spomínaný konektor XT60. Rozmery každého panelu sú rovnaké ako v prípade modelu SP100W, ide však o súpravu dvoch panelov. Rovnako aj hmotnosť každého panelu je 4 kg, spolu teda súprava váži 8 kg. V tomto prípade ide ale o efektívnejšie napájanie, ktoré už lepšie využijete aj v prípade výpadku elektriny v domácnosti.

Produkty značky Canyon zakúpite v sieti predajní a e-shopov PGS (Play Go Smart)Nay a Datacomp.

Cena panelu Canyon SP100W: 199,99 eur

Cena súpravy panelov Canyon SP200W: 399,99 eur

Zapožičal: Canyon

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.