Funkcia je stále vo vývoji.

Ak nie ste spokojní s predinštalovanou klávesnicou, tak jednou z najlepších alternatív je práve klávesnica od spoločnosti Google. Gboard z roka na rok ponúka lepšie funkcie, bezproblémovú integráciu s inými službami Google a je zadarmo. Ako to však býva, vždy sa nájde aj nejaký nedostatok, ktorým v tomto prípade je zobrazovanie znakov a písma iba vo svojom predvolenom fonte. To znamená, že nastavenia klávesnice Gboard ignorujú typ písma, ktoré je predvolene nastavené pre celý smartfón.

Portál PhoneArena informuje, že Google údajne pracuje na zmene, ktorá klávesnici Gboard umožní prepínať medzi rôznymi typmi písma. Funkcia bola odhalená v najnovšej beta verzii aplikácie Gboard číslo 14.4.06.646482735. Nastavenie nového písma sa nachádza v sekcii Predvoľby klávesnice. V tejto ponuke sa nachádza nová možnosť prepnutia písma z predvolenej hodnoty klávesnice Gboard na systémové písmo vášho zariadenia.

Hoci táto napohľad strohá ponuka nedáva na výber z príliš veľa možností, tak zmena písma na iné bude samozrejme stále možná v nastaveniach telefónu, po čom sa zmení aj v klávesnici Gboard. Stane sa tak v prípade, že máte povolené sledovanie nastavení systému a vyberiete nové systémové písmo. Škoda len, že Android stále nepodporuje natívne prepínanie medzi rôznymi štýlmi písma pre celý operačný systém.

Aj preto táto funkcia nemusí byť užitočná pre všetky značky smartfónov. Najväčšiu radosť z nej budú mať predovšetkým majitelia smartfónov od spoločností Samsung a OnePlus, pretože práve tieto dve značky podporujú zmenu písma pre celý systém. 

Gboard klávesnica sa prispôsobí písmu vo vašom smartfóneZdroj: Assemble Debug
Gboard klávesnica sa prispôsobí písmu vo vašom smartfóne

Na druhej strane je otázne, teda ak klávesnicu Gboard nepoužívate, či vás táto funkcia zmeny písma dokáže prinútiť klávesnicu od Googlu začať aj používať, keďže Samsung má vynikajúcu vlastnú klávesnicu a veľmi obľúbenou je aj klávesnica SwiftKey.

V každom prípade zosúladenie písma klávesnice so systémovým písmom smartfónu je viac ako vítané.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.