Netflix odstráni ďalšie filmy zo svojej ponuky.

Streamovacie služby majú na filmyseriály kúpené vysielacie práva. To v prípade, že nie sú vlastníkmi konkrétneho obsahu alebo nevlastnia spoločnosť, ktorá daný obsah vytvorila. Preto sa stáva, že obsah býva odstraňovaný a nejaký čas v službe nie je dostupný. Môže sa stať, že konkrétny film alebo seriál Netflix zaradí znova. To platí aj pre iné streamovacie siete.

Jedným z úkazov je aj to, keď v službe nájdete seriál, avšak nie je dostupný so všetkými epizódami. Je to normálne a ide o otázku vysielacích práv, ceny a pomeru sledovanosti. Vysielacia spoločnosť s novými titulmi počíta aj s prilákaním nových zákazníkov. Dôležité je však udržiavanie pôvodných. Teraz, keď je spustené predplatné s reklamnými účtami, je tu potenciál zarábať aj na reklame pri vysoko sledovaných tituloch.

Netflix upozorňuje na obsah, ktorý bude čoskoro nedostupný vo svojom prehľade. Ide o kategóriu, podľa ktorej sa dá ďalej vyberať. Niečo ako sci-fi alebo komédie a jej obsahom sú len filmy a seriály s prichádzajúcou nedostupnosťou.

Zoznam filmov, ktoré budú odstránené v auguste:

Bloodshot – 14.8.2024

Mumie – 15.8.2024

Jurský svět: Nadvláda – 9.8.2024

Uncharted – 10.8.2024

Gladiátor – 15.8.2024

Ďábel nosí Pradu – 6.8.2024

Osudová zatážka – 15.8.2024

dabel nosi praduZdroj: IMDb

Zdroj: Netflix

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.