Spomínate si, ako ste donedávna mohli používať aplikácie, ktoré vám zo dňa na deň zmizli z telefónu?

Mnohé z aplikácií časom prestanú dávať zmysel, pretože ich poskytovateľ ako Google migruje do inej aplikácie, napríklad v podobe doplnkovej funkcie. Vtedy sa to dá pochopiť a či chceme alebo nie, jednoducho sa s tým musíme zmieriť.

Čo je však nepochopiteľné je, keď končia úspešné aplikácie, ktoré používajú milióny používateľov. Jednou z nich je napríklad aplikácia Google Podcasty. Tí, ktorí ste túto aplikáciu nepoznali, išlo o absolútne jednoduchú aplikáciu s možnosťou odoberať svoje obľúbené podcasty, nechať si ich stiahnuť na domácej Wi-Fi sieti a počúvať kedykoľvek.

Zároveň vás upozornila na nový diel a odporúčala aj podcasty, ktoré by vás mohli zaujímať. Aplikáciu využívali aj ľudia, ktorí napríklad hudbu počúvajú na Spotify, ale podcasty chceli mať z nejakého dôvodu oddelené.

Google sa však rozhodol ju pochovať. Inými slovami, manažéri si asi hodili do kalkulačky, že sa im lepšie vyplatí podcasty migrovať do služby YouTube Music. Možno to má používateľov motivovať, aby začali používať práve túto službu, ktorá má aj formu predplatného. Je to však nepochopiteľné.

Apple mal svoju aplikáciu Podcasty ešte v časoch, kedy sa Googlu o niečom podobnom ani nesnívalo. A doteraz ju zachovávajú ako samostatnú aplikáciu, hoci tiež ponúkajú aj Apple Music. Používatelia Androidu tak musia siahnuť po alternatívach, ako je napríklad AntennaPod či Podbean a podobne.

Sám týmto nepremysleným rozhodnutiam nedokážem porozumieť a verím, že Apple bude mať rozum a premotivovaní manažéri sa nebudú snažiť Podcasty preonačiť na niečo, čím nemajú byť.

Prečítajte si aj:

Značky:

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.