S novým modelom tri-fold od Huawei sa majú posunúť technologické aj cenové hranice ešte ďalej.

O skladateľnom smartfóne typu tri-fold počujeme v poslednej dobe vo zvýšenej miere. Spoločnosť Huawei už totiž mala začať s výrobou tohto telefónu, ktorý bude najdrahším štandardne komerčne dostupným telefónom, aký na trhu nájdete. Odkazujú na to aj viacerí leakeri, ktorí tvrdia, že cena tohto typu smartfónu bude taká, o akej sme ani len nesnívali. Už dnešné štandardné skladateľné smartfóny typu fold sú často mimo naše cenové možnosti, no tri-fold má byť ešte nedostupnejší.

So začiatkom sériovej výroby smartfónu sa začína špekulovať aj o tom, kedy tento model príde na trh. Zdá sa však, že Huawei chce byť skutočne prvým výrobcom, ktorý takýto smartfón ponúkne v komerčnom predaji. Pôvodné odhady totiž odkazovali na koniec roka 2024, keď by tento smartfón mohol byť predstavený. Teraz sa ale zdá, že čínsky výrobca predstaví tento smartfón ešte skôr.

Patent skladateľného modelu tri-fold od HuaweiZdroj: gizmochina.com
Patent skladateľného modelu tri-fold od Huawei

Model s dvomi miestami, v ktorých sa bude skladať, by mohol byť predstavený už v septembri. Vyplýva to z úniku na sociálnej sieti Weibo, kde sa objavila informácia o skutočne drahom smartfóne od Huawei. Mnohí sa tak domnievajú, že pôjde práve o tri-fold, ktorý by mohol byť ukázaný už budúci mesiac. Zatiaľ však nie je jasné, čo je na tomto úniku pravda, preto by sme ho teda brali trochu s rezervou. Huawei totiž žiadne oficiálne vyjadrenie k smartfónu zatiaľ nevydal.

Nedávno sa na internete objavila informácia aj o odklade predstavenia série Mate 70. Je tak možné, že Huawei odložil predstavenie tejto série, aby sa sústredil práve na skladateľný tri-fold, ktorý bude technologickým pokrokom nielen tohto výrobcu, ale celého trhu. Vďaka väčšiemu displeju bude môcť konkurovať aj dnešným väčším tabletom, no je pravdepodobné, že sa stane výzvou aj pre spoločnosti ako je Samsung či HONOR. Dôležitá ale bude cena tohto zariadenia, ktorá by mohla byť najväčším problémom telefónu.

Zdroj: huaweicentral.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.