Segment skladateľných smartfónov tento rok privíta niekoľko noviniek, prispeje aj Huawei.

O prvom skladateľnom smartfóne typu tri-fold, ktorý by mal byť dostupný aj v predaji, sme vás informovali v našom nedávnom článku. Takýto telefón má mať v príprave spoločnosť Huawei, ktorá by mala vlastniť aj funkčný patent takéhoto zariadenia. Informácia o prvom telefóne tri-fold od Huawei určite získala veľkú pozornosť nielen fanúšikov, ale aj nadšencov do technológií ako je aj leaker s prezývkou Digital Chat Station.

Práve tento leaker aktuálne informuje o dostupnosti takéhoto zariadenia na trhu. Poukazuje ako na očakávané obdobie, kedy sa telefón odprezentuje, tak aj na obdobie začiatku predaja. Zdá sa tak, že prvý tri-fold od Huawei príde na trh ešte skôr ako sme čakali a ak sa táto informácia potvrdí, tak bezpochyby predbehne aj svojho najväčšieho konkurenta, Samsung.

Prezentácia prvého tri-foldu od Huawei má prebehnúť už tento rok

Len nedávno sa o prvom smartfóne typu tri-fold od Huawei začalo rozprávať, teraz už je takmer jasné, že odprezentovaný bude ešte tento rok. Odkazuje na to aj známy leaker, ktorý tvrdí, že prezentácia skladateľného modelu, ktorý bude mať až tri časti, prebehne ešte koncom roka 2024. Tento telefón sa bude skladať do vnútornej aj vonkajšej strany a v rozloženom stave ponúkne displej, ktorý by mal mať celkovo veľkosť uhlopriečky okolo 10 palcov.

Patent skladateľného modelu tri-fold od HuaweiZdroj: gizmochina.com
Patent skladateľného modelu tri-fold od Huawei

Zatiaľ nepoznáme takmer žiadne technické parametre tohto zariadenia. Je však jasné, že o jeho výkon sa postará čipset Kirin, verziu zatiaľ nepoznáme. Huawei však pracuje na zdokonaľovaní vlastných čipsetov a odraziť by sa to malo aj na tomto zariadení. Okrem tohto sa očakáva, že výrobca zapracuje aj na konštrukcii. Model typu tri-fold si totiž vyžaduje, aby jeho konštrukcia bola tenšia, čo musí výrobca vziať do úvahy.

Okrem očakávaného dátumu prezentácie leaker poukázal aj na začiatok predaja. Prvý tri-fold od Huawei by sa mohol začať predávať už začiatkom budúceho roka. Konkurovať by tak mohol vlajkovým lodiam, ktoré rovnako prídu na trh v rovnakom období. Dôležitá však bude cena a dostupnosť zariadenia, o čom zatiaľ nemáme informácie.

Zdroj: gagadget.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.