Vaše osobné rádio budete môcť odteraz zdieľať.

Streamovacia hudobná služba YouTube Music, ako súčasť YouTube Premium, predstavuje jednu z najlepších možností na trhu. Počas rokov sa stala lepšou, prepracovanejšou a modernejšou, pričom počas uplynulých týždňov dostala viaceré zmeny domovskej obrazovky v aplikácii pre iOS aj Android. Google túto aplikáciu však opäť mení, pričom tentokrát sa zahaľuje do prehľadnejšieho dizajnu a stáva ešte modernejšou. Prvou zmenou je nová šípka vpravo hore, ktorá nahrádza tlačidlo „Viac“. Okrem toho celé prostredie pôsobí vzdušnejšie a prehľadnejšie, a to aj napriek tomu, že ide iba o nepatrné zmeny, ktoré si na prvý pohľad ani nevšimnete. Tlačidlo „prehrať všetko“ však aj naďalej zostáva na svojom mieste. 

Možno zaujímavejšou zmenou je nová funkcia osobného rádia, ktorú si používatelia môžu pripnúť do svojich profilov a zdieľať s ostatnými používateľmi tejto platformy. Ide o automaticky generovaný zoznam skladieb, ktorý sa aktualizuje každý deň, avšak je ho možné do zariadení uložiť aj pre offline prístup. Tzv. osobné rádio sa iba teraz objavilo v aplikácii prvým používateľom, čiže nemusí byť k dispozícii aj vo vašom smartfóne. 

YouTube Music: Nová funkcia vás ešte viac spojí s priateľmiZdroj: Sundar Pichai
Osobné rádio v YouTube Music

Ak už nové rádio máte dostupné vo vašom účte YouTube Music, môžete si ho pridať do knižnice a uložiť na offline počúvanie. Túto adresu môžete zdieľať svojim priateľom, ktorí si ju môžu takisto uložiť do svojich vlastných knižníc a taktiež pristupovať k vášmu osobnému rádiu aj offline.

Hoci pri YouTube Music ide o novinku, tak napríklad Apple Music podobnú funkciu ponúka už pomerne dlho. Automaticky generovaný zoznam skladieb Friends Mix taktiež zvýrazňuje niektoré skladby, ktoré vaši priatelia počúvali, avšak nefunguje na princípe noviny z YouTube Music. Tá sa totižto javí ako užitočnejšia z pohľadu osobného audia a zoznam skladieb je aktualizovaný oveľa častejšie

Nové rádio sa v službe YouTube Music iba teraz zavádza, pričom môže nejaký čas trvať, pokým sa sprístupní aj vo vašom profile. Ak sa tak stane, tak postupujte podľa pokynov nižšie:

  • Otvorte YouTube Music.
  • Vyberte ikonu svojho profilu > Nastavenia.
  • Vyberte položku Ochrana súkromia a údaje > Nastavenia kanála.
  • Prepnite na „Zapnúť verejné štatistiky“ alebo „Povoliť verejné osobné rádio“.
  • Kliknutím na Povoliť potvrďte zmeny.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.