Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slovensko sa už počas tohto víkendu, v rámci vybraných krajín z celého sveta, opäť stane súčasťou legendárnych cyklistických pretekov.

Štvrtý ročník L’Etape Slovakia by Tour de France aj tento krát prináša Škoda Auto Slovensko v úlohe hrdého partnera. Pretekárov tak budú na tratiach sprevádzať a starať sa o ich bezpečnosť 100 % elektrické SUV Enyaq Coupé RS, ako aj úplne nové modely Superb a Kodiaq. Samotná trasa hlavných pretekov L’Etape ponúka kombináciu prejazdu centrom Bratislavy, Malými Karpatmi, až po finiš na Kamzíku. Samozrejmosťou je profesionálna príprava a zabezpečenie celého podujatia, ako aj atraktívny sprievodný program pre všetkých súťažiacich i návštevníkov.

Štvrtý ročník cyklistického podujatia L’Etape Slovakia by Tour de France, ktoré sa organizuje podľa vzoru etapy slávnej Tour de France, priťahuje stále viac cyklonadšencov. Tento rok ich bude na štarte opäť viac ako tisícka, pričom sa očakáva prekonanie rekordu v počte súťažiacich. Rastúci záujem podčiarkuje význam tejto akcie, ktoré sa v podobnom formáte koná vo vybraných 24 krajinách sveta a už dnes je najväčším cyklistickým podujatím na Slovensku organizovaným pre amatérskych cyklistov a širokú verejnosť.

„Som veľmi rád, že už po štvrtýkrát si budeme môcť priamo na slovenských cestách užiť kúsok atmosféry z legendárnej Tour de France, pričom Škoda Auto Slovensko je opäť pri tom. Už vyše dvadsať rokov je naša značka spojená s Tour de France a preto sa tešíme,  že ako partner L’Etape Slovakia môžeme podporiť tieto krásne preteky aj u nás. Aj týmto by sme chceli povzbudiť ľudí k aktívnemu životnému štýlu spojenému s cyklistikou. Odráža to aj naše hodnoty, pretože cyklistika je pre nás viac ako len šport, je to aj súčasť životného štýlu plného vytrvalosti, objavovania, ale aj tolerancie,“ uviedol riaditeľ  spoločnosti Škoda Auto Slovensko Jaroslav  Hercog.

Pretekárov budú sprevádzať Enyaq Coupé RS, ako aj nový Superb a Kodiaq

Tak, ako aj po minulé roky, neoddeliteľnou súčasťou L’Etape budú i flotilové či riaditeľské vozidlá značky Škoda. Pretekárov tak budú na tratiach sprevádzať a starať sa o ich bezpečnosť 100 % elektrické SUV Enyaq Coupé RS, ako aj úplne nové modely Superb a Kodiaq, ktorý prejde v plug-in hybridnej verzii lokálne bezemisne až 120 kilometrov. „Využívanie áut čo najviac ohľaduplných k životnému prostrediu svedčí o našej vízii zlepšovať mobilitu pre budúcnosť, ktorá je zdravšia a udržateľnejšia pre všetkých,“ dodal Jaroslav Hercog.   

Samotné preteky ponúkajú súťažiacim aj fanúšikom možnosť zažiť jedinečnú atmosféru legendárnych pretekov Tour de France aj u nás a spoznať krásne trasy v hlavnom meste a jeho okolí.  V nedeľu 25. augusta sú na programe hlavné preteky, kde majú cyklisti na výber  kratšiu, menej náročnú trasu “The RIDE” (60 km) alebo dlhšiu trasu “The RACE” ( 112 km). Obe trasy vedú v okolí významných historických pamiatok v Bratislave a blízkych obcí. Tešiť sa môžu na stúpania v lesoch pohoria Malých Karpát, ako aj na krásne prírodné scenérie západného Slovenska. Jedinečnú atmosféru podujatiu dotvárajú malebné dedinky na Záhorí a vinárske mestečká lemujúce pohorie Malé Karpaty. Vyvrcholením je záverečné stúpanie do cieľa na ikonickom Kamzíku. Na svoje si však prídu aj malí cyklisti a celé rodiny, pre ktorých sú o deň skôr – v sobotu 24. augusta, pripravené preteky  Kids Race a Family Ride.

Pretekať budú aj Marek Hamšík a Zdeno Chára

Teší nás, že medzi prihlásenými účastníkmi sú aj známe osobnosti zo sveta športu,“ uviedol Jozef Pukalovič, race director podujatia. Na štartovnej listine sa objavilo aj meno legendárneho hokejového obrancu Bostonu Zdena Cháru, ktorý si zvolil náročnejšiu 112-kilometrovú trasu. „Ako sám vtipne povedal, má s našou traťou nevybavené účty z minulého roka, takže budeme s napätím sledovať, ako sa mu bude tento rok dariť,“ doplnil Jozef Pukalovič. Na kratšiu, 60 kilometrovú  trasu, sa vydá bývalá futbalová hviezda Marek Hamšík.

V rámci tohtoročnej  L’Etape Slovakia by Tour de France je pre všetkých návštevníkov pripravený  atraktívny sprievodný program, či už ide o rôzne aktivity pre deti ako aj dospelých, vrátene spoločných tréningov s profesionálmi alebo cyklistické workshopy. Všetci fanúšikovia cyklistiky zároveň môžu nájsť zaujímavé články, videá, novinky a praktické rady týkajúce sa tohto športu aj na  WeLoveCycling.sk. Škoda auto Slovensko je už dlhé roky hrdým partnerom všetkých cyklistov, či už ide o profesionálov alebo hobby bajkerov, fanúšikov cestnej či horskej cyklistiky.  Spoločnosť zároveň  spolu s partnermi prispieva k bezpečnosti na cestách v najnovšej kampani Bezpečne a bez somarín, ktorá je zameraná na zlepšenie vzájomného rešpektu a tolerancie medzi vodičmi, cyklistami a chodcami

Značky: