Automobilka Peugeot ambiciózne investuje do vývoja elektrických pohonov a rovnako tak aj do posilnenia moderných jazdných asistentov.

Tieto charakteristiky je možné vidieť aj v prípade modelu Peugeot E-2008, ktorý má navyše výrazne zmodernizovaný dizajn. Testovali sme ho a konštatujeme, že je to univerzálne využiteľné vozidlo. Je vybavené najnovšou generáciou Full LED svetlometov s dennými svetlami s tradičnými levími pazúrmi a podobne je to aj pri zadných LED svetlách. Tento nový svetelný podpis spolu s modernizovanou maskou chladiča dodáva vozidlu jedinečnosť, je to spojenie elegancie s robustnosťou.

Peugeot E-2008 GT
Peugeot E-2008 GT

Peugeot E-2008 je menšie SUV s dostatočným priestorom pre posádku, prípadne pre tovar. Veľmi ľahko sa ovláda. Vozidlo má čisto elektrický pohon s výkonom 115 kW a maximálnym krútiacim  momentom 260 Nm. Deklarovaný dojazd je 400 km, kapacita batérie je 54 kWh. Pri optimálnych podmienkach nabijete vozidlo na rýchlonabíjačke z 10 % na 80 % za pol hodinu. Zabudovaná nabíjačka má výkon 11 kW. Z asistenčných systémov sa nám páčil adaptívny tempomat, ktorý si poradil aj zložitých situáciách.

Pre Peugeot je charakteristický interiér s výbavou i-Cockpit, kompaktným volantom a konfigurovateľným 3D holografickým prístrojovým panelom. Ocenili sme pohodlné sedadlá, vpredu sme mali aj masážnu výbavu. V strede je 10-palcový HD multimediálny panel a pod ním tlačidlové ovládanie v štýle klavírnych klávesov. Batožinový priestor je vysoko variabilný. Po sklopení operadiel pre cestujúcich vzadu sa objem batožinového priestoru zväčší až na 1467 litrov.

Peugeot E-2008 GT
Peugeot E-2008 GT

Zdroje: vlastné

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.

Komentáre sú uzavreté