Novú aplikáciu Google Essentials dostanú ako prvé notebooky značky HP.

Služby spoločnosti Google sa tešia veľkej obľube medzi používateľmi Android smartfónov a iPhonistov, ktorí pracujú na počítačoch so systémom Windows. Výhodou aplikácií od Googlu je najmä výborná funkcionalita naprieč viacerými platformami.

Používatelia Windows počítačov využívajú Google aplikácie štandardne prostredníctvom internetového prehliadača. Google teraz oznámil, že chce svoje aplikácie sprístupniť používateľom Windows notebookov ešte viac a preto vyvinul novú aplikáciu Google Essentials. Tá bude priamo predinštalovaná vo Windows notebookoch a umožní rýchly prístup k viacerým Google službám.

Google Essentials bude najskôr k dispozícii v notebookoch od HP, konkrétne v modeloch Spectre, Envy, Pavilion, OMEN, Victus a HP Brand. Neskôr bude predinštalovaná aj v modeloch OmniBook. Aplikáciu si môžete otvoriť priamo z ponuky Štart. Umožní pristupovať k hrám v službe Google Play Games a rovnako k webovým aplikáciám Fotky Google a Správy Google.

Google Essentials tiež ponúkne skratky na rýchle spustenie nástrojov, ako sú Dokumenty Google, Disk a Kalendár. Súčasťou aplikácie bude aj bezplatné 2-mesačné predplatné služby Google One so 100 GB úložiskom. Aplikáciu Google Essentials si budete môcť v prípade potreby odinštalovať a počas najbližších mesiacov sa objaví v notebookoch a počítačoch viacerých značiek.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit