Zmena je nielen estetická, ale aj praktická.

Mapy Google sú veľmi obľúbenou navigačnou aplikáciou miliónov ľudí po celom svete. Nielenže ponúkajú množstvo užitočných funkcií, a nové stále pribúdajú, ale sú aj zadarmo. V júli do aplikácie Mapy dorazil veľký redizajn, ktorý je už niekoľko týždňov dostupný aj na Slovensku. Počas leta sa v aplikácii Mapy pre Android začala zobrazovať aj nová spodná lišta, resp. navigačný panel, ktorý teraz mieri do systému iOS. Majitelia iPhonov sa môžu odteraz tešiť z čistejšieho a jednoduchšieho dizajnu spodnej lišty v aplikácii Mapy Google.

O novinke informoval portál 9to5google. Zdroj tvrdí, že spoločnosť Google už začala zavádzať túto malú aktualizáciu dizajnu pre používateľov iPhonov. Ponuka spodnej lišty sa zmení z piatich kariet na tri. Jednou z odstránených kariet je aj karta „Ísť“ ale táto funkcia nezmizla. Nájdete ju na prostrednej karte s novým názvom „Vy“, kde je teraz k dispozícii nový zoznam „Uložené cesty“. Vľavo sa po novom nachádza karta „Preskúmať“ vpravo aj karta „Prispieť“. 

Google Mapy pre iOS získali nový dizajn Zdroj: 9to5google
Google Mapy pre iOS získali nový dizajn

Hoci nový redizajn spodnej lišty ubral niekoľko kariet, tak nový dizajn je čistejší a prehľadnejší, pričom nechýbajú žiadne funkcie. Tie iba boli presunuté a možno aj logickejšie usporiadané. Redizajn spodnej lišty začína byť dostupný vo verzii 6.129.1 Google Máp pre iOS. Ak túto verziu máte nainštalovanú, ale zmena sa ešte neprejavila, tak aplikáciu zavrite z multitaskingu, aby sa táto zmena načítala na strane servera.

Mapy Google dokonca ponúkajú skvelú novinku, na ktorú čakali majitelia inteligentných hodiniek s Wear OS. Mapy sú totižto konečne k dispozícii aj offline, ale aktuálne iba pre nové hodinky Pixel Watch 3. Očakáva sa však, že táto funkcionalita sa čoskoro sprístupní aj pre iné modely hodiniek a verzie systému Wear OS.

Zdroj: 9to5google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.