Postupné znižovanie objemu emisií z dopravy spolu s transformáciou k jej väčšej udržateľnosti, je jasne stanovenou víziou Európskej únie.

S cieľom podporiť dosiahnutie tejto ambície sú zavádzané regulácie a legislatívne opatrenia, ktoré budú mať už v blízkej budúcnosti priamy dopad aj na firemné vozové parky.

Do praxe vstupujú kľúčové právne akty. Na jednej strane prinášajú sprísňovanie emisných noriem pre vozidlá so spaľovacími motormi, na druhej dochádza k zlepšovaniu podpory pre alternatívne palivá. Firmy dnes síce majú čas na sledovanie trhu a pilotné testovanie elektrických vozidiel vo svojich vozových parkoch, no už čoskoro nastane čas, kedy sa budú musieť prijať jasné opatrenia.

Počas rozhodovania o možnej elektrifikácii vozového parku budú firmy stáť pred novými výzvami. Zohľadňovať budú nielen celkovú cenu elektromobilu, ale aj prevádzkové náklady a množstvo ďalších aspektov. V neposlednom rade budú motivovať svojich zamestnancov k prechodu na elektromobily.

Správne vyhodnotiť ekonomickú otázku v kontexte znižovania emisnej stopy svojho fleetu a pritom zvoliť vozidlá vhodné pre svoj biznis, nie je vôbec jednoduché. Prihliadať treba na platné a plánované regulácie, podporné mechanizmy, technológie a dostupnú infraštruktúru. Ako sa na niečo také pripraviť? Odpoveďou je konferencia eFleet Day 2024 Truck&Bus&Van.

eFleet DayZdroj: eFleet Day
eFleet Day

Konferencia eFleet Day 2024 Truck&Bus&Van prezentuje aktuálny stav slovenskej elektromobility v segmente nákladnej dopravy a prepravy, spolu so spôsobmi zavádzania elektromobilov do firiem. Už 16.10.2024 v x-bionic® sphere, Šamorín odhalí aktuálne trendy, legislatívne plány a požiadavky, ktoré budú počas najbližších rokov určovať smer.

eFleet Day 2024 Truck&Bus&Van otvorí kľúčové otázky o elektrifikácii vozových parkov, rozvoji nabíjacej infraštruktúry a podpore transformácie smerom k elektromobilite. Silná koncentrácia odborníkov na elektromobilitu, správu a obnovu vozových parkov, financovanie, účtovnú a daňovú oblasť, nabíjacie riešenia a pionieri, ktorí už elektromobily vo svojich firmách nasadili, prichádzajú na jedno miesto s cieľom výmeny znalostí a reálnych skúseností.

eFleet DayZdroj: eFleet Day
eFleet Day

Zúčastnite sa konferencie a získajte neoceniteľné informácie spojené s problematikou elektrikácie a dekarbonizácie firemného vozového parku ešte v predstihu pred elektrifikáciou vlastnej flotily. Vyhnete sa zbytočným a drahým chybám.

Témy konferencie eFleet Day 2024 Truck&BusVan

  • analýza aktuálneho fleetu vo firme
  • implementácia e-fleetu do firmy
  • nabíjacie riešenia
  • batériové úložiská
  • správa fleetu
  • financovanie a poistenie
  • ESG problematika
  • požiarna ochrana

VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=AP9ZyvpyRuY

Článok bol uverejnený v rámci mediálnej spolupráce