Kľúčovou súčasťou modelu Samsung Galaxy Z Fold6 Special Edition má byť nová technológia.

Podrobnejšie informácie o tenšom smartfóne s označením Samsung Galaxy Z Fold6 Special Edition sme sa dozvedeli len nedávno. Toto označenie pritom patrí tenšej verzii telefónu, ktorá sa objavila v únikoch ešte pred niekoľkými mesiacmi a jej účelom má byť zvýšenie predajov skladateľných zariadení Samsungu v Číne. O tom, že pôjde o špeciálnu edíciu telefónu, nepochybujeme. Novinka od Samsungu sa má vyznačovať tenším telom, kvalitnejšou konštrukciou a tiež titánom.

Už od prvých špekulácií o tenšom zariadení sa ale rozpráva o tom, že pôjde o model bez podpory pera S Pen. Dôvodom, prečo by mal Samsung vypustiť podporu tohto stylusu, je digitizér. Ten neumožňuje vytvoriť tenší smartfón, no zároveň bez neho nie je možné využívať v telefóne S Pen. Juhokórejský gigant má ale nájsť riešenie, ako toto pero využívať aj v tenšom skladateľnom smartfóne.

Samsung Galaxy Z Fold6Zdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy Z Fold6

Prvý raz tak prichádzame k informácii, ktorá spája tenší Galaxy Z Fold6 Special Edition s perom S Pen. Informuje o tom aj známy leaker s prezývkou Ice Universe na sociálnej sieti X, pričom na tento príspevok reagoval aj Ross Young. Obaja renomovaní leakeri tak tvrdia, že tenší skladateľný smartfón bude podporovať aj pero S Pen. Stále však ide o špekulácie, ktoré nie sú potvrdené spoločnosťou.

Ross Young v reakcii na leakera s prezývkou Ice Universe tvrdí, že absencia digitizéra má slúžiť na zníženie rozmerov telefónu, no rovnako aj jeho ceny. Samsung má však podľa neho prísť na iný spôsob, ako bude pero S Pen fungovať s telefónom. Už teraz ale môžeme očakávať, že toto pero sa pravdepodobne nebude dať skryť do konštrukcie telefónu a bude skôr doplnkom na zadnej strane zariadenia.

Samsung Galaxy Z Fold6 Special Edition by mal byť predstavený už tento mesiac. Nepôjde ale o model, ktorý by sa objavil aj na globálnom trhu, dostupný bude len v Číne a Južnej Kórei. Pre výrobcu ale pôjde o spôsob, ako zdokonaliť svoje telefóny so skladateľnou konštrukciou, čo by sa mohlo odraziť už v modeli Galaxy Z Fold7, ktorý bude predstavený budúci rok aj v Európe.

Zdroj: X (@DSCCRoss)

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.