Funkcia bude k dispozícii iba pre vybrané modely.

Google v auguste predstavil novú sériu smartfónov, ktoré sú konečne oficiálne dostupné aj na Slovensku. Najvybavenejším modelom je Pixel 9 Pro XL, ktorý má vo svojej výbave teplomer. Ten má však jedno zásadné obmedzenie, na ktoré nás v čase testovania upozorňovala aj samotná aplikácia Pixel Teplomer. Hoci veľa používateľov modelov Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL a Pixel 8 Pro by si chcelo merať pomocou smartfónu aj telesnú teplotu, tak aplikácia teplomera aktuálne umožňuje merať iba povrchovú teplotu predmetov.

Google do aplikácie Pixel Teplomer síce začiatkom tohto roka pridal aj meranie telesnej teploty, ale podpora tejto funkcie bola sprístupnená iba pre používateľov v USA. Dobrou správou je, že Google aktuálne pracuje na jej rozšírení aj pre používateľov v Európe. K dátumu publikovania článku sme možnosť merať telesnú teplotu ešte nemali k dispozícii ani po aktualizovaní aplikácie Teplomer na najnovšiu verziu, avšak keď sa tak stane, tak v aplikácii sa táto možnosť zobrazí na domovskej obrazovke pod sekciou Teplota predmetu.

Google Pixel 9 Pro XLZdroj: TOUCHIT
Google Pixel 9 Pro XL s teplomerom pod LED bleskom

Ak však budete mať vo svojom podporovanom Pixel telefóne dostupné meranie telesnej teploty, tak hlasová asistencia vás prevedie 4-sekundovým procesom priloženia telefónu blízko čela a následného presunu do ľavého/pravého spánku. Ide teda o bežne používaný proces merania telesnej teploty, ako pri bezdotykových teplomeroch. Pre bližšie určenie vekovej kategórie je možné vybrať z troch úrovní – od 3 rokov, 3 – 36 mesiacov alebo 0 – 3 mesiace. Pre urýchlenie procesu merania je možné tieto predvoľby v nastaveniach deaktivovať.

Na stránkach podpory aplikácie Fitbit bol aktualizovaný zoznam krajín, v ktorých je možné používať teplomer modelov Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL a Pixel 8 Pro aj na meranie telesnej teploty. Ide o krajiny Rakúsko, Belgicko, Česko, Dánsko, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Holandsko, Holandsko, Lotyšsko, Litva, Lotyšsko, Nórsko, Nemecko, Poľsko, Portugalsko, Rakúsko, Rumunsko, Slovensko, Slovinsko, Španielsko, Švédsko, Švajčiarsko, Spojené kráľovstvo Veľkej Británie a Severného Írska a Spojené štáty americké.

Aktuálna ponuka aplikácie Pixel Teplomer na Slovensku k 3.9. vs. očakávaná ponuka

Podporované jazyky sú čeština, dánčina, holandčina, angličtina, estónčina, fínčina, francúzština, nemčina, maďarčina, taliančina, japončina, lotyština, litovčina, nórčina, poľština, portugalčina, rumunčina, slovenčina, slovinčina, španielčina a švédčina

Ako sme spomínali v článku vyššie, tak funkcia ešte nie je na Slovensku k dispozícii pre modely Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL alebo Pixel 8 Pro (platí v čase publikovania článku), avšak podmienkou pre plnohodnotné používanie funkcie teplomer je, že musíte mať aktívnu SIM alebo eSIM vydanú od operátora so sídlom v jednej z týchto krajín.

Zdroj: Google

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.