Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Do predpredaja sa dostáva kniha, ktorá nás zasvätí do tajov internetových podvodníkov, vydieračov, špekulantov a ďalších agresorov. 30 mini-románov v jednej knihe, inak príbehov inšpirovaných skutočnými udalosťami a ľuďmi zo slovenského internetu, nám prináša pre mnohých celkom nepoznaný svet.

Pohľad na skutočnú odvrátenú stranu internetu z pohľadu skúseného autora, šéfredaktora známeho portálu venujúceho sa odhaľovaniu online podvodníkov a hrozieb. Autor knihy prináša 30 príbehov, ktoré v sebe spájajú viac ako 10 ročné skúsenosti a rozhovory s obeťami a aj skúsenosti priamo z komunikácie s páchateľmi rôznych podvodov a praktík. Váš pohľad na sociálne siete, hodnotu emailovej schránky, silného hesla, ale aj pohľad na dieťa s mobilom v ruke už nebude nikdy ten istý. Kniha Temná stránka slovenského internetu nás totiž zoznamuje s tým, o čom všetci vieme. Každý o tom počul. Lenže nikto z nás nezasvätených pravdepodobne netuší, ako naozaj prebieha zneužívanie, vydieranie, ako rýchlo sa môžem stať obeťou podvodu. Najmä, ako niečo také spoznať a správne identifikovať? 

Problémy, ktoré iní zažili a vy nemusíte

To, čo sa v príbehoch objavuje, môžu niektorí z nás poznať z vlastnej skúsenosti. Ženy sa stretávajú s obťažovaním, a mnohí poznajú pojem kyberšikana. O niektorých príbehoch, či im podobných už istotne počuli. Pre väčšinu z čitateľov to však bude neznámy svet. Niekto iný ho však zažil na vlastnej koži, stal sa obeťou a s touto skúsenosťou sa podelil. Aj vďaka tomu možno povedať, že jeho skúsenosť, alebo obeť možno spôsobí, že vy ďalšou obeťou nebudete. Môžete poznať situáciu, ťahy a triky podvodníkov, hoci kniha samotná neuvádza konkrétny prípad, konkrétne finty a ani konkrétne mená.

Dennodenne sú obeťami internetových hrozieb deti, ženy, aj muži. Bežné zamestnanci firiem, aj bežná verejnosť. Aj nevinne vyzerajúce dezinformácie dokážu hýbať davom, meniť presvedčenie a názory. Spôsobovať kolaps spoločnosť, aj meniť názorové skupiny na viac radikálne a sfanatizované. O niektorých hrozbách bežne človek ani netuší. Musí osobne zažiť, prečo nemôže predať starý mobil, nepoužívané pamäťové karty, či starý počítač len tak hocikomu. Musí zažiť, čo všetko môže znamenať prísť o heslo, alebo súkromie. Temná stránka slovenského internetu prinesie dostatočnú predstavu o mnohých „bežných“ hrozbách a nemusíte sa pritom vôbec pripojiť na internet.

Informácie o knihe:

  • Názov knihy: Temná stránka slovenského internetu
  • Žáner: Beletria – Triler / Psychologická / Slovenská – súčasná
  • Autor: Tomáš Šalmon
  • Dátum vydania:  28. október 2024
  • Vydavateľstvo: Ultimo Press
  • ISBN:  9788082890399
  • Ďalšie knihy od rovnakého autora:  (Ne)bezpečný internet

Značky: