Multifunkčné zariadenie na tlač, skenovanie a kopírovanie vo formáte A4 a v kvalite prekonávajúcu aj atramentovú tlač.

Tlač alebo sken v posledných rokoch zaznamenáva nárast v podobe prepojenia s online svetom. Toshiba e-STUDIO330AC je nielen univerzálne zariadenie, je to doslova multimediálne centrum. Je navrhnuté tak, aby podporovalo úlohy na diaľku s neskorším spracovaním. Tiež umožňuje detailné prispôsobenie rozhrania tak, aby si používatelia mohli navrhnúť skratky na často vykonávané úlohy.

Tablet na ovládanie

Rozhranie a veľkosť 10,1“ displeja nápadne pripomína tablet. Všetko sa dá nastaviť na displeji, čo umožňuje dokončiť úlohy v čase, keď ste pri zariadení. Už od základu sa počíta s tým, že má tvoriť pomocníka nielen pre tých, čo sú v kancelárii, ale aj používateľov, ktorí potrebujú spracovať úlohy na diaľku.

toshiba e-studio330ac displejZdroj: TOUCHIT
Displej je základom ovládania a kompletného nastavenia

Typicky môže ísť o odoslanie dokumentu na tlač, ktorý si vytlačíte až, keď budete v kancelárii. Je to aj z bezpečnostného dôvodu, no má to aj praktické využitie. Všetko, čo potrebujete vytlačiť si môžete vopred pripraviť a keď budete na mieste pri zariadení tlačové úlohy spustíte. Hromadné úlohy platia aj pre skeny. Najprv sa dá naskenovať a potom hromadne nechať všetko vytlačiť.

Do zariadenia sa každý používateľ môže autorizovať a vytlačiť si len svoje dokumenty a ako voliteľný doplnok je možnosť prihlasovania cez NFC firemné karty. Bezpochyby oceníte aj taký detail, ako je možnosť vyklopenia farebného displeja, čo uľahčuje ovládanie zariadenia nezávisle na tom, v akej výške ho máte umiestnené.

toshiba e-studio330ac displejZdroj: TOUCHIT
Prehľadne roztriedené funkcie na hlavnej obrazovke. Posunom ako na smartfóne sa dá prejsť na ďalšiu obrazovku
toshiba e-studio330ac displejZdroj: TOUCHIT
Možnosti kopírovania a výber farebného režimu
toshiba e-studio330ac displejZdroj: TOUCHIT
Skenovanie – nastavovanie PDF / chráneného PDF
toshiba e-studio330ac displejZdroj: TOUCHIT
Možnosti skenovania a podpora rôznych formátov

Tlač a skenovanie na najvyššej úrovni

Na ukladanie tlačových úloh alebo na naskenované materiály sa dá využiť 320 GB pevný disk. Prostredie je navrhnuté tak, aby sa úlohy dali nastaviť a vykonať v hromadnom kroku a až následne sa dá spustiť ich finalizácia. Nechýba možnosť napojenia na cloudový disk, prípadne na firemné priečinky v sieti. Do nich môžete vykonávať skenovanie alebo digitalizáciu dokumentov. Multifunkcia sa dá prepojiť s vaším Gmailom, OneDrive účtom (vrátane Business verzie) alebo napríklad Dropboxom.

Rovnako tak si dokumenty poslať priamo na email alebo uložiť na pripojený flash disk. Priamo na zariadení sa dá nastaviť chránený formát PDF a nastaviť k nemu heslo a úroveň šifrovania. Perličkou je nastavenie doplnkového parametra, čo konkrétne heslo chráni. Bez zadania hesla sa dokument nebude dať napríklad vytlačiť alebo upraviť, či z neho kopírovať údaje.

Skenovanie sa dá realizovať prostredníctvom klasického plochého skenera, ale aj podávačom dokumentov. Práve tento prvok je silnou stránkou kopírovania alebo skenovania, nakoľko sa do podávača zmestí až 100 listov papiera. Okrem toho podporuje automatické obojstranné skenovanie, čím zároveň rozširujete aj možnosti vo forme kopírovania na obojstranné výstupy. Samozrejmosťou je obojstranná tlač.

Tým, že je zariadenie dimenzované na vyššiu záťaž, má vstupný zásobník kombinovaný s dvomi vstupmi až na 650 listov papiera s možnosťou navýšenia prostredníctvom doplnkových vstupných zásobníkov až na 3200.

Zaujímavosťou je možnosť vidieť náhľad ešte pred naskenovaním a meniť parametre výsledného skenu. Stránky sa dajú otáčať alebo im meniť poradie a takisto je to k dispozícii výber kvality skenovania ako aj farebný režim. Vykonávať jednotlivé aktivity sa dajú prostredníctvom počítača alebo iného zariadenia, z ktorého tlačíte. Možnosti multifunkcie Toshiba sú tak prepracované, že je jednoduchšie si nastaviť všetko na displeji zariadenia.

150K mesačne

Robustnosť zariadenia odpovedá aj maximálnemu možnému využitiu v podobe 150 000 kópií mesačne v rámci farebnej alebo čiernobielej tlače. Kompromisy nie je treba robiť ani pri rýchlosti tlači. A keďže každý toner má svoj valec, máte rovnaké časy pri čiernobielej aj farebnej tlači. Vytlačiť 35 strán za minútu považujeme za veľmi dobrú rýchlosť.

Rýchlosť ako taká nie je tým najdôležitejším parametrom, avšak keď zoberiete do úvahy, že ide o skupinové zariadenie, je aj toto popri inej technologickej výbave dôležitý údaj. Čierny toner má výťažnosť 18 400 strán, farebné majú 17 400 strán pri štandardizovanom 5 % pokrytí.

toshiba e-studio330ac displejZdroj: TOUCHIT
Nastaviť sa dá aj rozhranie a preddefinované správanie zariadenia

Kvalita tlače

Vďaka rozlíšeniu pri tlači sa hodí aj na vytváranie propagačných materiálov. Nedajte sa pomýliť, že ide o zariadenie postavené na LED tonerovej tlači. Je vhodné na tlač fotografií a prezentácií. Výtlačky sú výborné aj v čiernobielom režime.

Špeciálne treba oceniť kontrastné a ostré písmo. Tu smelo konkuruje atramentovým tlačiarňam. Tu sa počas procesu nedeformuje papier a výsledok je vynikajúci aj v bežnom režime tlače.

Verdikt

Toshiba e-STUDIO330AC sa oplatí práve v dobe, keď sa hovorí o digitalizácii. Bez tlače a skenovania sa nezaobídete ani dnes. Tu sú funkcie prepojené s cloudom, emailom a dajú sa vykonávať na diaľku a ochrániť heslom, aby mal k svojim dokumentom prístup každý osobitne.

Technické parametre

Rýchlosť tlače: 35 strán za minútu

Rozlíšenie tlače / skenovania / kopírovania: 1200 × 1200 dpi, 600 × 600 dpi, 600 × 600 dpi

Ovládanie: 10,1“ dotykový displej

Sieťové pripojenie: RJ-45 1 Gbps, voliteľne Wi-Fi, Bluetooth

Duplex: sken z ADF, tlač, kopírovanie

Cena: 2740,55 eur

Zapožičal: EuroData

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.