Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slováci sú pôžitkári, ktorí si radi doprajú kvalitne strávený čas. Sú to milovníci piva a podľa dát z predajov spoločnosti HEINEKEN Slovensko vypijú najviac piva Krušovice Bohém na západnom Slovensku.

Značka Krušovice Bohém je symbolom uvoľneného nekonvenčného životného štýlu a na základe jej predajných údajov vznikol rebríček miest, kde si ľudia najviac užívajú bohémsky život. V počte predaných pív pritom vedú Bratislava, ďalej Košice a následne Nitra. Bohémsky život pulzuje viac vo väčších mestách, pričom sa sústreďuje v prémiových podnikoch.

Pivu Krušovice Bohém sa na Slovensku od uvedenia veľmi darí. Predáva sa dokonca o polovicu lepšie ako boli pôvodné plány. Slováci si túto novú značku zamilovali a to nie len vďaka výraznejšej, horkejšej chuti. Prémiový ležiak Bohém z Krušovíc z najlepšieho žateckého chmeľu chvália milovníci piva pre jeho plnú chuť, vyváženú horkosť a podmanivú chmeľovú arómu. „Máme radosť, že pivo oceňujú aj náročnejší pivári, keďže v sebe ukrýva prémiovosť a jedinečný pivný zážitok. Navyše značka Krušovice Bohém podporuje aj umelecký zážitok, stala sa napríklad partnerom Letných shakespearovských slávností či Bratislavských Jazzových Dní  2024,“ hovorí Lenka Dvorská, Senior Brand manažérka spoločnosti HEINEKEN Slovensko.

Analýza predajných údajov piva Krušovice Bohém od začiatku tohto roka prináša zaujímavé výsledky, podľa ktorých sa dá kvantifikovať, v ktorých regiónoch vedie bohémsky život najviac ľudí.

„Vychádzame pritom z predpokladu, že tam, kde sa pivo Krušovice Bohém pije najviac, žije najväčšia koncentrácia bohémov. Pod pojmom bohém si predstavujeme voľnomyšlienkarského, nekonvenčného človeka s umeleckými sklonmi. Naše pivo samozrejme nie je len pre Bohémov, vychutnajú si ho milovníci/čky piva, ktorí/é obľubujú ležiaky s intenzívnou chmeľovou chuťou, s vyváženou horkosťou a  jemným doznievaním,“ poznamenala Lenka Dvorská.

Bohémsky život pulzuje vo väčších mestách a sústreďuje sa najmä v prémiových podnikoch

Najbohémskejším regiónom je podľa predajných údajov HEINEKEN Slovensko západné Slovensko, kde sa v tradičných aj prémiových podnikoch vypilo  celkovo 1 300 000 krígľov piva Krušovice Bohém. V bohémskom životnom štýle tak západ predbehol východné Slovensko.

Naopak, na vrchole rebríčka bohémskych miest sa okrem najväčších miest Slovenska – Bratislavy a Košíc, nachádza Nitra, kde sa v tomto roku vypilo až 370 000 krígľov piva Krušovice Bohém. Toto historické mesto s bohatou kultúrnou scénou očividne láka ľudí, ktorí hľadajú nové zážitky a inšpiráciu.

Predajné výsledky piva Krušovice Bohém tiež ukázali, že zákazníci sa prikláňajú ku konzumácii piva v prémiových podnikoch. „Krušovice Bohém sú určené primárne pre prémiové podniky a sme radi, že si tam našli svojich konzumentov. Zároveň platí, že trend v Horeca segmente je orientovaný smerom na prevádzky s pridanou hodnotou. Podiel tradičných krčiem, ako ich poznáme z minulosti upadá a tieto prevádzky strácaju na svojej návštevnosti, “ poznamenal Country sales manažér pre tradičný trh zo spoločnosti HEINEKEN Slovensko Róbert Fegyveres.

Pozrite si MAPU PODNIKOV, v ktorých si môžete vychutnať čapované pivo Krušovice Bohém.

Značky: