Modelový rad Redmi Note 14 bude v Číne predstavený už čoskoro.

Telefóny zo série Redmi Note sú zvyčajne najobľúbenejšími modelmi spoločnosti Xiaomi. Vyznačujú sa totiž nižšou cenou, ktorá sa spája s lepšími špecifikáciami. Rovnako to bolo aj v prípade série Redmi Note 13, ktorá na Slovensko prišla v zložení až piatich telefónov z rôznych cenových kategórií. Najlacnejší z nich sa tak dal zohnať za menej ako 200 eur, najdrahší stál približne 500 eur. Podobné rozloženie telefónov očakávame aj budúci rok.

Séria Redmi Note 14 však príde na čínsky trh už tento rok aj napriek tomu, že globálne predstavenie by sa malo udiať až začiatkom 2025. Xiaomi by malo predstaviť v Číne telefóny už počas októbra, prípadne v novembri. Teraz sa vďaka vyjadreniu jedného z predstaviteľov spoločnosti dozvedáme bližšie informácie o výbave telefónov a získavame tak obraz o ich zložení.

Redmi Note 14 Pro v novom únikuZdroj: xiaomiadictos.com
Redmi Note 14 Pro v novom úniku

K situácii ohľadom smartfónov zo série Redmi Note 14 sa vyjadril Thomas Wang na sociálnej sieti Weibo v súvislosti s predstavením modelov iPhone 16 (Pro). Reaguje tak na informácie o zvýšenej odolnosti proti pádom a dlhšej výdrži batérie telefónov od Applu a informuje o tom, že to všetko nájdete aj v modeloch z radu Redmi Note 14. Bližšie informácie neuvádza, no už teraz je jasné, že vylepšenia budú najmä v rámci konštrukcie a tiež výdrže batérie. Batérie by tak mohli mať väčšie kapacity ako 5000 mAh, o čom sa povráva už dlhšie.

V druhom príspevku Wanga sa uvádza informácia o odolnosti voči vode a prachu v súvislosti so smartfónmi. Ten informuje o tom, že v rámci série Redmi Note 14 máme očakávať aj ochranu na úrovni IP68. Neuvádza však, ktorých telefónov sa to bude týkať. Vzhľadom na väčší počet telefónov série ale môžeme očakávať, že najväčšie zmeny sa budú týkať tých najlepšie vybavených zariadení. Základný Redmi Note 14 v 4G či 5G verzii by mal byť viac-menej podobný súčasnej generácii telefónov.

Predstavenie série Redmi Note 14 očakávame začiatkom budúceho roka na globálnom trhu. Ak bude výrobca nasledovať harmonogram pri sérii Redmi Note 13, nová generácia telefónov by sa mohla ukázať už v januári. V Číne ale uvidíme základ telefónov, ktorý môže byť v Európe mierne upravený. Rovnako rátame aj s tým, že čínskych verzií bude menej a všetky modely z tohto radu budú podporovať 5G. V Európe by sa mali nachádzať aj zariadenia so 4G podporou, nakoľko sú tu stále pomerne využívané a obľúbené.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.