Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) pozýva na jedinečné zážitkovo-edukačné podujatie „Študuj dopravu“, kde sa môžete zoznámiť s perspektívnou prácou v oblasti dopravy. Akcia sa koná pod záštitou Ministerstva dopravy SR už vo štvrtok 12. septembra od 9:00 do 13:00 na parkovisku pri železničnej stanici Vrútky. Vstup je bezplatný a otvorený pre širokú verejnosť. Chýbať nebude ani národný dopravca.

Cieľom podujatia je zvýšiť záujem žiakov 2. stupňa základných škôl o štúdium na stredných odborných a vysokých školách so zameraním na dopravu. Popri vzdelávacích aktivitách nebude chýbať ani kariérové poradenstvo pre výber študijného smerovania. Súčasťou programu budú ukážky povolaní najmä v železničnej a cestnej doprave, možnosť vyskúšať si riadenie rušňa cez trenažér, prehliadky vystavených vozidiel a veľa ďalšieho.

Pre milovníkov technológií sú pripravené dopravné simulátory, virtuálna realita a nácvik poskytovania prvej pomoci. Každý si bude môcť preveriť svoje schopnosti v rôznych kvízoch a súťažiach.

Podujatie Študuj dopravu vo Vrútkach je skvelou príležitosťou ukázať mladým ľuďom, aké možnosti a perspektívy im môže železničná doprava ponúknuť. Vďaka eurofondom sa nám darí investovať do modernizácie železničnej infraštruktúry a technológií, čo výrazne zvyšuje atraktivitu tohto odvetvia. Tieto investície nielen zlepšujú kvalitu cestovania, ale zároveň vytvárajú nové príležitosti pre budúce generácie, ktoré môžu prispieť k rozvoju udržateľnej dopravy na Slovensku,” povedala štátna tajomníčka Ministerstva dopravy SR Denisa Žiláková.

Čo predstaví Železničná spoločnosť Slovensko?

Národný dopravca pripravuje interaktívny stánok plný zaujímavostí. Predstaví svoje povolania, ako sú rušňovodič a vlakvedúci, a zábavné aktivity pre všetkých žiakov. Návštevníci si môžu vyskúšať virtuálnu realitu, pozrieť si videoprojekciu a získať cenné informácie o pracovných príležitostiach v ZSSK vrátane duálneho vzdelávania, ktoré spoločnosť aktívne podporuje.

Naša spoločnosť vždy kladie dôraz na kvalitné vzdelávanie a starostlivosť o svojich zamestnancov. Podujatie Študuj dopravu je skvelou príležitosťou, ako inšpirovať mladých ľudí k tomu, aby sa stali súčasťou nášho tímu a formovali budúcnosť slovenskej železničnej dopravy. Na budúcej generácii nám záleží a veríme, že aj toto podujatie im priblíži krásu a výhody práce v tejto oblasti,“ hovorí podpredseda predstavenstva Železničnej spoločnosti, Martin Bahurinský.

V rámci nedávno odštartovanej náborovej kampane s názvom „Držíme Slovensko v pohybe” Železničná spoločnosť kladie dôraz na to, aby práca v ZSSK nebola len profesiou, ale poslaním udržiavať Slovensko v pohybe. Zamestnanci sú hrdí, že pracujú pre stabilného národného dopravcu s bohatou tradíciou, ktorý spája mestá a prispieva k udržateľnej mobilite ako najväčší poskytovateľ elektromobility na Slovensku.

Podujatie Študuj dopravu poskytuje jedinečnú šancu pre žiakov nielen objaviť fascinujúci svet dopravy, ale aj získať informácie o aktuálnych pracovných príležitostiach a výhodách, ktoré ZSSK ako zamestnávateľ ponúka. Očakávaný priemerný plat v ZSSK za rok 2024 je až 1 951 eur, pričom skutočná priemerná mzda za obdobie prvých sedem mesiacov roka 2024 je u rušňovodičov 2 265 eur.

Viac informácií nájdete na webe Podujatia – ŠTUDUJ DOPRAVU (studujdopravu.sk).

Značky: