Xiaomi o predstavení modelov z radu Redmi Note 14 informuje prostredníctvom oficiálnej pozvánky.

Séria smartfónov Redmi Note 14 je predmetom viacerých únikov, ktoré sa na internete objavili v priebehu posledných mesiacov. S blížiacim sa predstavením sa dozvedáme čoraz viac informácií aj o ich výbave, ktorá by opäť mala cieliť na menej náročných zákazníkov, no aj na tých, ktorí vyžadujú od smartfónu špičkový výkon. A ako je už zvykom, čínske predstavenie telefónov prebehne skôr ako to globálne, pričom v Číne bude možné tieto modely vidieť už čoskoro.

Značka Redmi tak na sociálnej sieti Weibo uverejnila pozvánku na predstavenie série Redmi Note 14. Nezverejnila síce konkrétny dátum, no na pozvánke sa uvádza, že predstavenie prebehne už tento mesiac. Pôjde zatiaľ len o čínske predstavenie, počas ktorého bude možné spoznať základ série. Ten neskôr doplnia aj niektoré 4G modely pri predstavení na globálnom trhu.

Séria Redmi Note 14 bude predstavená v septembriZdroj: Redmi (Weibo)
Séria Redmi Note 14 bude predstavená v septembri

Séria Redmi Note pritom oslavuje tento rok desiate výročie, pričom prvý model s označením Redmi Note v 3G verzii bol predstavený v marci 2014. Tento rok je pre túto sériu smartfónov teda skutočne výnimočný a výrobca uvádza, že za posledných 10 rokov v tejto sérii predali viac ako 420 miliónov zariadení. Výrobca verí, že v úspechu bude pokračovať aj v rámci série smartfónov Redmi Note 14. V rámci čínskeho predstavenia by sa mali ukázať modely s označením Redmi Note 14, Note 14 Pro a Note 14 Pro+. Všetky budú v 5G verzii a na globálnom trhu sa budú predávať aj s označením 5G.

Xiaomi už predtým oznámilo, aké budú najväčšie vylepšenia série. Pôjde o lepšiu výdrž batérie, vyššiu odolnosť a vo výbave by sa mali nachádzať aj lepšie displeje. Podľa certifikácií vieme, že Note 14 Pro vsadí na čipset Snapdragon 7s Gen 3 a Note 14 Pro+ MediaTek Dimensity 7350.

Globálne predstavenie by malo prebehnúť začiatkom budúceho roka, pravdepodobne v jeho prvých týždňoch. Na bližšie informácie si síce ešte počkáme, avšak čínske predstavenie nám vytvorí aspoň trochu obraz o tom, ako budú tieto modely vyzerať.

Zdroj: xiaomiadictos.com, Weibo

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.