Základom modelu Redmi Note 14 Pro+ by mal byť čipset spoločnosti MediaTek.

Čínska spoločnosť Xiaomi sa už dlhšiu dobu spolieha na dvoch veľkých dodávateľov čipsetov. Niektoré modely tak ponúkajú čipsety Snapdragon od Qualcommu, iné zasa MediaTek čipsety, pričom tie pomáhajú spoločnosti ponúkať aj lacnejšie zariadenia s prémiovou výbavou. Dobrým príkladom diverzity čipsetov je zvyčajne séria smartfónov Redmi Note, ktorá kombinuje najnovšie technológie s atraktívnymi cenami.

Rovnako to bude aj v prípade ďalšej série smartfónov v podobe Redmi Note 14. Niektoré úniky poukazujú už aj na dizajn či výbavu niektorých modelov, pričom predmetom posledného úniku je najlepšie vybavený model série, Redmi Note 14 Pro+. Na tento smartfón aktuálne odkazuje aj renomovaný leaker s prezývkou Digital Chat Station.

Redmi Note 14 Pro+ s čipsetom Dimensity 7350

Séria Redmi Note 14 je už v pokročilom štádiu prípravy, pričom nové modely by sa mohli predstaviť už koncom leta, prípadne na jeseň. Xiaomi však zariadenia zo série Redmi Note zvyčajne predstavuje v druhej polovici roka v Číne, pričom o pár mesiacov neskôr prichádzajú aj do Európy, resp. na globálny trh. Rovnako to bude aj so sériou Redmi Note 14, ktorá bude pozostávať z viacerých modelov. Jedným z nich by mal byť práve Redmi Note 14 Pro+.

Redmi Note 13 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 13 Pro 5G

Vo výbave Redmi Note 14 Pro+ by sa mal vynímať čipset MediaTek Dimensity 7350. Tento čipset umožní pripojenie zariadenia do 5G siete, no zabezpečí mu aj vysoký výkon a energetickú úspornosť. Ak sa táto informácia potvrdí, Xiaomi zrejme bude nasledovať rovnakú taktiku ako v prípade série Redmi Note 13, nakoľko Note 13 Pro+ bol poháňaný čipsetom MediaTek Dimensity 7200 Ultra.

Ako sme už spomenuli, séria Redmi Note 14 bude ponúkať zmes čipsetov od Qualcommu a MediaTeku. V prípade lacnejšieho modelu s označením Redmi Note 14 Pro 5G by mal model získať čipset Snapdragon 7s Gen 3, na čo poukazovali aj skoršie úniky. Modelový rad Redmi Note 14 pritom pravdepodobne vsadí aj na nový dizajn, ktorým môže vytvoriť nový trend v navrhovaní telefónov strednej triedy.

Zdroj: gizmochina.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.