Verzia One UI 6.1.(1) je od 16. septembra dostupná globálne pre ďalšiu sériu.

Séria Galaxy S24 bola prvou, ktorá na Slovensku dostala veľkú “takmer jesennú” aktualizáciu s pokročilými AI funkciami. Stalo sa tak 9. septembra 2024, a hoci tieto telefóny obdržali sľubovaný update, tak jeho označenie bolo One UI 6.1 a nie One UI 6.1.1. Prečo je to tak, sa dočítate na tomto odkaze. V skratke však ide o to, že aktualizovaná verzia softvéru sa používateľom smartfónov Galaxy S24, S23 a S23 FE zobrazí ako One UI 6.1. Pre skladateľné smartfóny sérií Galaxy Z Fold5, Z Flip5 a tabletov Tab S9 ako One UI 6.1.1. Samsung okrem toho stojí pred ešte väčšou výzvou, ktorou je aktualizácia na One UI 7.0.

Samsung Galaxy S23 UltraZdroj: Samuel Hindy / TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra

Rovnako je známe, že Samsung novú aktualizáciu One UI 6.1.1 vydá pre vybrané zariadenia vo veľmi krátkom čase. Aj preto sa slovenskí používatelia modelu Galaxy S23 Ultra už 16. septembra ráno dočkali One UI 6.1.1. V pondelok sa na rôznych fórach tiež objavili informácie o dostupnosti tejto aktualizácie v rôznych kútoch sveta, napríklad v Írsku, na Filipínach alebo v Indii, čo naznačuje jej globálne vydanie.

Aktualizácia je v prípade Galaxy S23 Ultra o niečo menšia ako pri Galaxy S24 Ultra, avšak stále ide o nadštandardne veľký aktualizačný balík s veľkosťou 2650,39 MB. V prípade modelu Galaxy S23 Ultra je súčasťou aktualizácie úroveň zabezpečenia k 1. augustu 2024, čiže septembrová bezpečnostná záplata príde o niečo neskôr.

Samsung Galaxy S23 Ultra dostáva na Slovensku veľkú aktualizáciu s funkciami AIZdroj: TOUCHIT
Samsung Galaxy S23 Ultra dostáva veľkú aktualizáciu s funkciami AI

Changelog odkrýva obrovské množstvo zmien, ktoré sa zameriavajú na pokročilé AI funkcie. Tie sa týkajú Galaxy AI, fotografií, zdravia, produktivity a ďalších zlepšení. Dostupnosť aktualizácie pre Galaxy S23 Ultra sme overili aj u nás v redakcii. Môžeme potvrdiť, že aj naša S23 Ultra obdržala One UI 6.1 s augustovou bezpečnostnou záplatou a Androidom 14.

Ak sa vám dostupnosť aktualizácie nezobrazuje v stavovom riadku, tak jej dostupnosť môžete skontrolovať cez Nastavenia – Aktualizácia softvéru – Stiahnuť a nainštalovať

Zdroj: Vlastné

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.