Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nové elegantné a sofistikované vyhotovenie s veľkou projekčnou plochou zvyšuje atraktivitu projektorov ako alternatívy k tradičným televízorom

Spoločnosť Epson predstavila dva nové štýlové laserové televízne miniprojektory (EF-21 a EF-22), ktoré dopĺňajú rad EpiqVision. Tieto nové projektory prinášajú do domácností cenovo dostupnú veľkú projekčnú plochu, ktorá ponúka až 10 rokov bezúdržbového a bezproblémového sledovania a pohlcujúcu zábavu[1] pre celú rodinu. Oba modely majú jednoduché nastavenie, projekčnú plochu až 150 palcov, vstavanú službu Google TV TM[2] a dva 5W reproduktory, ktoré je možné použiť cez Bluetooth aj samostatne. Model EF-22 je k dispozícii v grafitovo čiernej alebo oceľovo modrej farbe a disponuje pevným polohovacím stojanom pre lepšie pohodlie, zatiaľ čo model EF-21 je dodávaný v prírodnej bielej alebo pastelovo zelenej farbe ako štýlový doplnok každého interiéru.

Kompaktné laserové miniprojektory môžu premietať ľubovoľným smerom – na stenu, strop či podlahu. Vstavaný polohovací otočný stojan modelu EF-22 poskytuje ešte flexibilnejšie možnosti zobrazenia.

Modely EF-21 a EF-22 vám doma aj na cestách sprostredkujú zážitok z veľkej projekčnej plochy. S technológiou Epson 3LCD je obraz jasný a živý, a vďaka rovnako vysokému bielemu aj farebnému svetelnému výstupu pôsobí projekcia realisticky. Oba modely majú kontrastný pomer 5 000 000:1, takže tiene sú jasne definované a čierna je dostatočne sýta.

Služba Google TV TM, ktorá je vstavaná v oboch projektoroch, sama ponúka viac ako 400 000 filmov a televíznych epizód, ktoré je možné prehrať z aplikácií na základe predplatného, zatiaľ čo Google Asistent zabezpečuje rýchly prístup k zábave a ovládanie zariadenia po celom dome.

Vstavané zariadenie Chromecast TM umožňuje prenášať obsah streamovacích aplikácií zo zariadení Android TM a iOS, počítačov Mac a Windows alebo Chromebooku.

Modely EF-21 a EF-22 sú jednoducho nastaviteľné vďaka technológiám ako automatické zaostrenie, korekcia lichobežníkového skreslenia, vyhýbanie sa prekážkam a prispôsobenie obrazu.

Marcel Divín, Branch Office Manager spoločnosti Epson Europe CZ & SK, hovorí: „Naším cieľom je inšpirovať čo najviac ľudí, aby doma bežne používali projektory a tieto dva modely nám s tým môžu naozaj pomôcť. Vďaka elegantnému a prepracovanému prevedeniu sa budú vynímať v každej domácnosti, ale okrem toho disponujú množstvom funkcií a sú neuveriteľne jednoduché na nastavenie a použitie. Vzhľadom na chytré možnosti pripojenia a vysoko kvalitný laserový zdroj svetla s dlhou životnosťou je teraz ten najlepší čas na zváženia výmeny televízora.“

Projektory budú dostupné v priebehu októbra 2024.


[1] Laserový zdroj svetla s dlhou životnosťou znamená až 10 rokov zábavy pri každodennom sledovaní obsahu po dobu 5 hodín v úspornom režime.

[2] Google TV je názov softvérového prostredia tohto zariadenia a ochranná známka spoločnosti Google LLC. Android, Google Play, Netflix, YouTube a ďalšie značky sú ochrannými známkami spoločnosti Google LLC.

Značky: