Centrálna banka USA pristúpila k zníženiu úrokových sadzieb a trh s kryptomenami reagoval okamžitou pozitívnou odozvou. Okrem držiteľov Bitcoinu sa potešili aj tí, ktorí svoje investície rozložili do altcoinov. Tie objemom trhovej kapitalizácie dokonca Bitcoin prekonali.

Ak bude FED aj naďalej pokračovať v znižovaní sadzieb, altcoiny môžu priniesť investorom ešte zaujímavejšie výnosy. Záverečný štvrťrok by tak mohol byť obzvlášť priaznivý pre 3 perspektívne coiny – PEPE, STARS a SPONGEV2.

FED plánuje opäť znížiť úrokové sadzby, čo môže viesť k ďalšiemu rastu altcoinov

Podľa indexu Total3, ktorý sleduje trhovú kapitalizáciu 125 najväčších kryptomien (okrem Bitcoinu a Etheru), altcoiny za minulý týždeň vzrástli o 5,7 %. Nárast prišiel po zasadnutí FEDu, ktorý sa po štyroch rokoch rozhodol znížiť úrokové sadzby o 50 bázických bodov. Oproti Bitcoinu, ktorý reagoval miernejším rastom (4,4 %) sú altcoiny známe svojou vyššou citlivosťou na podobné trhové zmeny, preto z cenového hľadiska reagujú dynamickejšie.

Podľa oficiálnej správy centrálnej banky USA je v záujme hospodárskeho rastu, aby do konca roka došlo k zníženiu sadzieb o ďalších 0,5 %. Situácia preto otvára zaujímavé príležitosti aj pre nové kryptomenové projekty, ktoré už teraz vykazujú potenciál rastu.

Pepe Unchained ponúka dvojnásobné stakingové odmeny a 100-krát rýchlejšie transakcie

PEPEZdroj: pepeunchained.com/sk

Prvým perspektívnym projektom je Pepe Unchained. Natívny coin PEPU prichádza s blokchainovým riešením, ktorého cieľom je umožniť kryptoobchodníkom rýchlejšie a lacnejšie transakcie. 

Tvorcovia tak vystavali nad sieťou Ethereum vlastnú druhú vrstvu Pepe Chain. Tým, že presúvajú časť transakcií z primárnej vrstvy ju významne odbremeňujú od preťaženia. Vďaka tomu sa prevody na Pepe Chain spracujú až 100-rýchlejšie.

Investori sa preto môžu tešiť aj z oveľa nižších poplatkov. Ani tu však výhody druhej vrstvy nekončia. Po zakúpení natívnych tokenov PEPU ponúka ekosystém aj dvojnásobné odmeny za staking. Vývojársky tím zároveň nezabúda na bezpečnosť, preto nechal smart kontrakt podrobiť dôkladnému auditu.

Meme coin PEPU je momentálne k dispozícii v predpredaji za zníženú cenu 0,00985 $. Po uzamknutí tokenov do spomínaného stakingového poolu si môžete zaistiť ročný percentuálny výnos až 139 %.

Viac o projekte Pepe Unchained

Získajte štedré bonusy za vlastníctvo najpopulárnejších meme coinov vďaka Crypto All-Stars

ALLSTARSZdroj: cryptoallstars.io/sk

Poslaním projektu Crypto All-Stars je umožniť držiteľom populárnych meme coinov maximalizovať ich výnosy.

Tvorcovia totiž budujú ekosystém MemeVault, ktorý kryptoobchodníkom umožní stakovať viacero meme coinov pod jedným smart kontraktom. Tento unikátny stakingový protokol disponuje multichainovým štandardom ERC-1155. Vďaka nemu môžu profitovať z uzamknutia populárnych tokenov ako Shiba Inu, Floki, Doge alebo Pepe.

Atraktívnou funkciou MemeVaultu sú tiež trojnásobné odmeny za staking. Táto ponuka je k dispozícii po zakúpení natívnych tokenov STARS, ktorých predpredaj odštartoval tento mesiac. Tokeny si môžete zakúpiť za 0,0014652 $ a to pripojením kryptopeňaženky k nákupnému widgetu na oficiálnej stránke projektu.

Úspešný token Sponge V2 čoskoro obohatí nová play-to-earn hra

Sponge V2Zdroj: sponge.vip/sk

 Meme coin Sponge je považovaný za jeden z najúspešnejších tokenov 2023. Svojim držiteľom priniesol 100-násobné výnosy a jeho trhová kapitalizácia presiahla 110 miliónov dolárov. No tvorcovia medzičasom prišli s novou verziou – Sponge V2, ktorá už stihla výsledky predošlého variantu prekonať.

Druhú verziu tokenov môžete získať niekoľkými spôsobmi. Držitelia pôvodných Sponge si môžu prostredníctvom inteligentnej zmluvy nárokovať V2 stakingom. Stačí, keď uzamknú svoje tokeny Sponge do stakingového poolu a tým automaticky získajú ekvivalent nových tokenov. Zároveň sa im generuje ročný pasívny príjem vo výške 35 % APY.

Všetci ostatní si tokeny SPONGEV2 môžu zakúpiť na oficiálnej stránke projektu za aktuálnu cenu 0,000041 $. Aj tie budú môcť uzamknúť do staking poolu s rovnakým ročným výnosom. Staking však nie je jediným spôsobom, ako budú môcť držitelia zhodnotiť svoj kapitál.

Záujemcov aj majiteľov tokenov isto poteší pripravovaná hra Sponge Racer, ktorá využíva populárny model play-to-earn. Hráči v nej budú môcť súťažiť o odmeny v podobe tokenov Sponge V2 a tým monetizovať svoje herné úspechy.

Viac o projekte Sponge V2

Záver

To, že Bitcoin by nemal chýbať v žiadnom kryptomenovom portfóliu je dnes samozrejmosťou. Svojím dlhodobým rastovým potenciálom a všeobecnou akceptáciou prekonáva väčšinu altcoinov. Ak však dôkladne sledujete aktuálne zmeny na trhu, zistíte, že altcoiny majú vďaka väčšej dynamike potenciál ešte väčšieho zhodnotenia. V období, keď zásahy centrálnej banky stimulujú rast v kryptosfére tak môžu altcoiny ako PEPE, STARS a SPONGEV2 priniesť investorom štedré výnosy.

Článok vznikol v spolupráci s ClickOut Media.

Značky: