Modelový rad pozostáva zatiaľ z troch modelov, v Európe by mali byť identické.

26. september bol pre čínskeho výrobcu smartfónov a inej elektroniky významný z viacerých dôvodov. V Berlíne sa totiž konalo globálne predstavenie niekoľkých zariadení v podobe série smartfónov Xiaomi 14T spolu so slúchadlami Xiaomi Buds 5, skladateľným smartfónom Xiaomi MIX Flip, no aj ďalšími novinkami. Nielen globálny trh však získal nové zariadenia, keďže v Číne sa v podobnom čase konalo predstavenie série Redmi Note 14. Tá zatiaľ pozostáva z trojice smartfónov, ktoré neskôr prídu aj na globálny trh.

Globálna séria Redmi Note 14 by mala získať viac telefónov do rodiny, keďže všetky tri sú 5G smartfóny. Do Európy by ale mali prísť ďalšie 4G smartfóny, ktoré budú v porovnaní s týmito lacnejšie. Ak sa teda zopakuje scenár zo série Redmi Note 13, tak aj ďalšia séria ponúkne na globálnom trhu až 5 smartfónov. Poďme sa ale teraz pozrieť na špecifikácie modelov z radu Redmi Note 14.

Základný model s niekoľkými vylepšeniami

Redmi Note 14 v základe prináša výbavu, ktorá je sama o sebe dostačujúca aj pre pokročilejšieho používateľa telefónu. O výkon sa stará čipset MediaTek Dimensity 7025, ktorý zaraďuje telefón medzi výkonnejšie zariadenia. Displej má veľkosť 6,67″ a ide o OLED panel s FHD+ rozlíšením spolu s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie. Fotoaparát smartfónu pozostáva z dvoch snímačov. Hlavný má 50 Mpx a dopĺňa ho 2 Mpx hĺbkový snímač. Selfie fotoaparát má v prípade tohto smartfónu 16 Mpx, avšak hlavným lákadlom telefónu je veľká batéria. Tá má kapacitu až 5110 mAh a práve v oblasti výdrže je vidno, kam sa značka Redmi v priebehu roka posunula. Nabíjanie je v prípade základného modelu možné až pri 45 W.

Redmi Note 14Zdroj: kimovil.com
Redmi Note 14

Redmi Note 14 Pro (Pro+) je odolnejší ako kedykoľvek predtým

Xiaomi spolu so sesterskými značkami je známe tým, že prináša prémiovú výbavu aj do lacnejších telefónov. Práve preto nie je nečakané vidieť, že aj telefóny zo série Redmi Note 14 prichádzajú s krytím IP69 a ochranou Corning Gorilla Glass Victus 2. Toto je prípad ako modelu Redmi Note 14 Pro, tak aj verzie Note 14 Pro+. Tieto dva modely sa na seba skutočne podobajú a majú identické 6,67″ zakrivené AMOLED displeje s 1,5K rozlíšením, 120 Hz obnovovacou frekvenciou a čítačkou odtlačkov prstov v displeji.

Oba modely majú zostavu fotoaparátov s tromi snímačmi. Hlavný snímač má 50 Mpx a dopĺňa ho 50 Mpx teleobjektív a 8 Mpx ultraširokouhlý snímač v prípade verzie Pro+. Redmi Note 14 Pro má v tejto zostave len jedinú zmenu a tou je 2 Mpx makro snímač namiesto teleobjektívu. Selfie fotoaparát má v prípade oboch telefónov 20 Mpx.

Redmi Note 14 Pro+Zdroj: kimovil.com
Redmi Note 14 Pro+

Redmi Note 14 Pro poháňa čipset MediaTek Dimensity 7300. Rozdiel je aj v batérii, keďže Pro verzia prichádza s 5500 mAh batériou, ktorá umožňuje nabíjanie pri 45 W. Redmi Note 14 Pro+ zasa získal výkon vďaka novému Snapdragonu 7s Gen 3 a batéria má kapacitu až 6200 mAh, nechýba ani podpora rýchleho 90 W nabíjania.

Všetky tri telefóny sú 5G verzie a na globálnom trhu budú označené touto vlastnosťou aj v názve. V niektorých smeroch teda medziročne získali vylepšenia, inde zasa poľavili, ako napríklad v prípade rýchlosti nabíjania Pro verzie smartfónu. V Európe si však na ne budeme musieť ešte počkať pravdepodobne do januára či až februára.

Zdroj: gizmochina.com, kimovil.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.