Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Platinové hodnotenie zaraďuje Epson medzi 1 % najlepších spoločností a odvetví

Spoločnosť Epson ako globálna technologická spoločnosť s hrdosťou oznamuje, že získala platinové hodnotenie za udržateľnosť od poprednej organizácie EcoVadis, ktorá hodnotí udržateľnosť firiem. Toto prestížne uznanie podčiarkuje záväzok spoločnosti Epson udržiavať najvyššie štandardy v oblasti environmentálnych postupov, pracovných a ľudských práv, etiky a udržateľného zadávania zákaziek.

Platinové hodnotenie Epson zaraďuje medzi 1 % najlepších spoločností a odvetví hodnotených organizáciou EcoVadis, čo odráža neustály pokrok v úsilí spoločnosti o udržateľnosť. Epson zvýšil svoje celkové skóre zo 77 na 83 bodov zo 100, a to napriek tomu, že organizácia EcoVadis zaviedla prísnejšie hodnotiace kritéria. Táto nezávislá certifikácia zaručuje zákazníkom, že Epson je jedna z najzodpovednejších spoločností vo svojom sektore.

V poslednom hodnotení dosiahla spoločnosť Epson vynikajúci výsledok vo svojom odvetví, keď sa umiestnila medzi 1 % najlepších firiem v kategóriách životného prostredia, ľudských a pracovných práv a medzi hornými 2 % v kategórii udržateľného zadávania zákaziek. Okrem toho sa spoločnosť zaradila medzi 30 % najlepších v oblasti etiky. Je potrebné poznamenať, že hodnotiace kritéria EcoVadis sú stále prísnejšie – v tomto roku je na získanie platinovej medaily nutné patriť medzi najlepšie 1 % všetkých hodnotených spoločností.

EcoVadis je celosvetovo uznávaná ratingová organizácia, ktorá pôsobí vo viac ako 220 odborových kategóriách a hodnotí viac ako 130 000 spoločností zo 180 krajín. Najnovšie platinové hodnotenie spoločnosti Epson je dôkazom jej trvalého záväzku a významných zlepšení smerom k udržateľnému rastu za posledný rok.

„Tento platinový certifikát nadväzuje na našu neustálu implementáciu merateľných iniciatív zameraných na identifikáciu a riešenie spoločenských a environmentálnych výziev,“ povedal Marcel Divín, National Sales Manager spoločnosti Epson Europe CZ & SK. „Vždy sme sa riadili princípom Sho Sho Sei, ktorý zosobňuje záväzok na neustále zlepšovanie a vývoj technológie kompaktných, efektívnych a precíznych produktov. Naše patentované technológie prispievajú k praktickým klimatickým riešeniam a sme si vedomí našej zodpovednosti za zmierňovanie nášho dopadu na planétu.“

Epson robí významné kroky k svojmu cieľu stať sa do roku 2050 uhlíkovo negatívnou spoločnosťou nezávislou od podzemných zdrojov. Medzi hlavné úspechy vo fiškálnom roku 2023 patria:

– Dekarbonizácia: Po prechode spoločnosti Epson Europe v roku 2023 na elektrinu pochádzajúcu stopercentne z obnoviteľných zdrojov vo všetkých plne vlastnených prevádzkach po celom svete spoločnosť pokračuje v ďalších zlepšeniach na dosiahnutie svojich cieľov dekarbonizácie. Došlo k zníženiu emisií zo služobných ciest o 19 % (vo fiškálnom roku 2023 oproti fiškálnemu roku 2022) a predpokladá sa, že optimalizované dodávky z ázijských tovární znížia budúce emisie CO2 o 10–50 % na kontejner. Plány na výstavbu elektrárne na biomasu v Japonsku ďalej znížia závislosť na fosílnych palivách.

– Spoločenská zodpovednosť: Spoločnosť Epson posilnila svoj záväzok o rozmanitosti, rovnosti a inklúzii prostredníctvom komplexných vzdelávacích iniciatív. Továrne spoločnosti v Indonézii a na Filipínach získali platinový status Responsible Business Alliance (RBA) za etické pracovné postupy.

– Posilnenie správy a riadenia: Spoločnosť Epson získala obnovenú certifikáciu od organizácie Bureau Veritas za zladenie svojej prevádzky s cieľmi udržateľného rozvoja, čo z nej robí priekopníka v tejto oblasti.

Boris Manev, riaditeľ pre udržateľnosť v spoločnosti Epson Europe B.V. uviedol, „Máme jasnú víziu: Byť priekopníkmi udržateľných inovácií a stanoviť nové štandardy v oblasti zodpovednosti za životné prostredie. Naše priekopnícke iniciatívy, ako je pokrok v recyklácii textilu a spolupráca s lídrami módneho priemyslu, ukazujú, že udržateľnosť a obchodný úspech môžu ísť ruka v ruke. Naše investície do zachytávania uhlíka a obnoviteľných zdrojov energie sú kľúčovými míľnikmi na našej ceste k uhlíkovo negatívnej budúcnosti.“

“Táto platinová akreditácia je výsledkom tvrdej práce a podčiarkuje neochvejné odhodlanie celého tímu Epson usilovať o udržateľnú budúcnosť. Naše hodnotenie odráža nielen naše vedúce postavenie v oblasti kvality produktov a inovácií, ale aj naše odhodlanie urobiť naše odvetvie udržateľnejším.“

Značky: