Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Víťazstvo v najnovšom komplexnom teste zimných pneumatík nemeckého automotoklubu ADAC je uznaním špičkových vyvážených úžitkových vlastností zimných pneumatík Goodyear, najmodernejšieho výrobku značky pre najnovšiu generáciu vozidiel.

Pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance 3 sa stali víťazom posledného testu zimných pneumatík ADAC a získali najvyššie hodnotenie „dobré“ v súťaži 16 konkurenčných zimných pneumatík testovaných pre segment kompaktných SUV.

Test najväčšej európskej automobilovej organizácie ADAC a jej partnerského rakúskeho a švajčiarskeho zväzu ÖAMTC a TCS hodnotil bezpečnosť a výkonnosť pneumatík na snehu, za mokra a za sucha a súčasne aj ich vplyv na životné prostredie. Testovacie vozidlo Volkswagen T-Roc bolo pri teste vybavené obľúbenými pneumatikami UltraGrip Performance 3 s rozmerom 215/55 R17.

Záverečná správa testu vyzdvihuje „bezpečné a presné jazdné vlastnosti“ pneumatík Goodyear UltraGrip Performance 3 na suchej, mokrej a zimnej vozovke a ich „veľmi vysoký predpokladaný kilometrový dojazd, nízky oter a vynikajúcu účinnosť bez výrazných nedostatkov“. Ich výnimočné výkony vo všetkých testovacích kritériách im potom vyniesli aj najvyššie celkové hodnotenie.

Pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance 3 boli vyvinuté pre optimálnu jazdu v zime a ťažia z popredných technológií a inovácií vo svojej triede, ako sú technológie Snow Protect a Wet Grip+, ktoré optimalizujú priľnavosť a ovládateľnosť vozidla počas zimnej sezóny.

Výkonnosť v rôznych rozmeroch

Pneumatiky Goodyear boli úspešné aj v kategórii kompaktných vozidiel, v ktorej UltraGrip Performance 3 získali v teste druhé miesto s rozmerom 205/55R16 testovaným na vozidle Volkswagen Golf. Aj v tomto prípade si vyslúžili hodnotenie „dobrý“.

Testovací vodiči pozitívne hodnotili výkonnosť pneumatík a vyzdvihli najmä jej „vyváženú“ konštrukciu, ktorá ponúka „dobrú presnosť na suchej vozovke“ a zároveň zaisťuje „bezpečné a presné riadenie na mokrom a zimnom povrchu“.

Pneumatiky podľa nich ďalej preukázali aj „vysoký predpokladaný kilometrový výkon, nízku mieru oderu, nízku spotrebu paliva a odľahčenú konštrukciu“.

Úspech pneumatík v teste komentoval Ben Glesener, Senior Director Technology Consumer, spoločnosti Goodyear v regióne Európa, Blízky východ a Afrika: „Sme nesmierne hrdí na to, že pneumatiky Goodyear UltraGrip Performance 3 v tomto teste zvíťazili a že ich autoklub ADAC ohodnotil známkou „dobré“. Toto uznanie od najväčšej európskej automobilovej asociácie vyzdvihuje výkonnosť, bezpečnosť a odolnosť týchto pneumatík v zimnom období a je dôkazom tvrdej práce a odborných znalostí celého nášho tímu pri vývoji špičkového produktu vo svojej triede.“

 (1) Test zimných pneumatík ADAC 24. septembra 2024. Testovaný rozmer: 215/55R17.  Volkswagen T-Roc.

(2)  Test zimných pneumatík ADAC 24. septembra 2024. Testovaný rozmer: 205/55R16. Testovacie vozidlo: Volkswagen Golf.

Značky: