Prečítajte si tie najzaujímavejšie témy 40. týždňa.

TOUCHIT VÝBER prináša najzaujímavejšie články, ktoré nájdete na jednom mieste. Pokiaľ vám nejaká dôležitá téma počas ostatných dní unikla, určite ju nájdete v našom redakčnom výbere.

1. Dočkali sme sa: pri policajnej kontrole vám bude postačovať len smartfón a v ňom bude občiansky aj vodičák

Od roku 2025 budeme môcť využiť aj elektronické verzie dvoch základných a najviac používaných dokladov – občianskeho preukazu a vodičského preukazu. Budú uložené vo vašom smartfóne. V prvej fáze bude na overenie potrebné internetové pripojenie.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

2. Revolučná krabička pre Android Auto prichádza. Cena je skvelá

Začiatkom septembra sme informovali, že spoločnosť AAWireless pripravuje druhú generáciu svojej “zázračnej krabičky”. Android Auto pritom zabezpečuje plynulý prechod medzi Android smartfónmi a systémami vozidiel bez straty používateľského komfortu. Spočiatku sa smartfóny pripájali k vozidlu iba pomocou kábla, no neskôr výrobcovia automobilov sprístupnili aj bezdrôtové pripojenie, ktoré dokáže pre staršie automobily zabezpečiť aj adaptér na bezdrôtové pripojenie AAWireles, ktorého druhá generácia konečne mieri na trh.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

3. PlayStation 5 teraz kúpite za polovičnú cenu konzoly PlayStation 5 Pro

Sony začiatkom septembra oznámilo novú výkonnejšiu verziu konzoly PlayStation 5. Nazýva sa PlayStation 5 Pro a do predaja sa dostane 7. novembra za cenu 799,99 eura. Táto cena výrazne mení zaužívané štandardy vo svete herných konzol, ktoré v minulosti lákali práve nižšou cenou.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

4. Xiaomi HyperOS 2.0 je takmer pripravený pre týchto 15 smartfónov

V priebehu posledných mesiacov sme mali možnosť dozvedieť sa viacero informácií o aktualizácii na Xiaomi HyperOS 2.0. Ide o druhú verziu systému, ktorá nahradila nadstavbu MIUI ako úpravu Androidu v smartfónoch Xiaomi, Redmi a POCO. Pozreli sme sa napríklad na prvé modely, ktoré aktualizáciu získajúočakávaný dátum predstavenia či na nové funkcie, ktorými sa systém bude pýšiť. Teraz sa na internete objavil zoznam zariadení, ktoré už majú aktualizáciu v príprave, pričom medzi ne patria prémiové aj lacnejšie modely.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

5. Gemini Live je dostupný pre všetky smartfóny

Gemini je dostupný v 45 jazykoch v rátane slovenčiny. To ale nezahŕňa funkciu Live na zadávanie dopytov cez mikrofón a odpovedanie napríklad v slovenčine. Live teraz podporuje 6 jazykov plus v ich lokálnych variantoch (švajčiarska nemčina, belgická atď.) Google oznámil podporu funkcie v 2 jazykoch naraz, ktoré si používateľ vyberie v nastaveniach aplikácie. Okrem toho má byť podpora na napojenie aplikácií, ktoré používate v inom než anglickom alebo doteraz podporovaných jazykoch.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

6. Amazfit T-Rex 3: Odolné hodinky, ktoré nemajú vo svojej cene konkurenciu (RECENZIA)

Hodinky Amazfit T-Rex sa už niekoľko rokov tešia veľkej obľube, pretože patria medzi málo modelov s odolným a robustným dizajnom. Konkurencia v tejto oblasti je menšia ako pri iných smart hodinkách. Najznámejšou a najžiadanejšou alternatívou sú hodinky Garmin Fénix, ktoré sú však cenovo úplne inde. Aj preto sú Amazfit T-Rex lákadlom pre mnohých používateľom.

Viac o tejto téme sa dočítate v článku nižšie:

Prečítajte si aj:

Značky: